Kåret den beste hjerneføden

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

Radisson Blu inviterte nylig til konkurranse om den beste, sunne "Brain Food"-oppskriften. Vinneren holder til i Ålesund. 

 

Det var Tove Helgås fra Radisson Blu Hotel Ålesund som vant prisen for beste Brain Food-oppskrift i Radisson Blu sin konkurranse. 

Brain Food er matkonseptet som hotellkjeden har utviklet til møter og konferanser, med retter som skal bidra til å sikre at møtedeltakerne er friske og opplagte hele veien gjennom et arrangement. 

I nesten to uker har kokker, som hver og en representerte sitt Radisson Blu hotell, kjempet om den beste Brain Food-oppskriften.
Deltagerne måtte kokkelere frem et forslag til en av de gitte kategoriene; pauserett, lunsjrett eller dessert.
– Jeg er utrolig glad og overrasket over å ha vunnet for beste Brain Food-oppskrift. Det var utrolig mange sterke kandidater som deltok, og jeg blir derfor ekstra stolt når min oppskrift falt best i smak, sier vinner Tove Helgås i en pressemelding.
 
Juryen var meget imponert over Tove Helgås sin fylte flatbiff av svin med sopp og oliven.
– Vi målte oppskriftene etter nyskapning, gjennomførbarhet på hotellene, at de var innenfor Brain Foods seks sunne grunnprinsipper og presentasjon. Vinneren av beste oppskrift skåret høyt på disse kriteriene. Retten passer både som lunsjrett og til buffet, samtidig som den bidrar med videreformidling av kjøtt i Brain Food-konseptet, sier Terje Hellebust, General Manager Radisson Blu Plaza Hotel and Regional Director i Rezidor.
 
Gode bidrag
Juryen fikk inn over 20 forslag i konkurransen. Oppskriftene var godt fordelt i alle kategorier. Det var de tre beste  forslagene i hver kategori som ble plukket ut som finalister.
– Totalt var det fire temaer innenfor hver av de tre kategoriene. Disse var fisk, pausemat, søte drømmer eller nyskapning med lokal mat. Ved utarbeidelse av oppskriftene skulle kokkene blant annet ta hensyn til varekostnad og presentasjon, sier Hellebust.
 
Det var henholdsvis Raimondas Taurasevicius fra Raddison Blu Resort Trysil og Jonhild Løkken fra Radisson Blu Airport Hotel Gardermoen som fikk andre- og tredjeplassen.

 

Slik lager man vinnerretten: 

Fylt flatbiff av svin med sopp og oliven
serveres med sterk tomatragut med Borlotti bønner

Fres ½ løk, ½ hvitløk og 1/2 chilli i panne (finkuttes)
Ha på 1 dl hvitvin og reduser
Tilsett så 2 (små) bokser hakket tomat og ½ dl kyllin gkraft, kok i 20 minutt
Smak til med fersk oregano og timian samt tabasco
Kokte Borlotti bønner tilsettes raguen 3 min før servering


Bringebærmarinert rødløk:
1/2 dl bringebær eddik
1/2 dl sitronsaft
1/3 dl sukker
1 rødløk i tynne båter
Bland alt sammen og la ligge tre timer før servering (blir mye bedre og finere farge om det kan ligge over 1 døgn)


Fylt flatbiff av svin:
Kutt opp 3 champignon i skiver, stek den, smak til med salt og pepper
Hakk opp 10 grønne oliven
Skjær tynne skiver av flatbiffen og fyll de med sopp, oliven, timian og litt revet ingefær. Bind hver enkelt med tråd (kan bruke hel svinekam også, og skjære hele på langs og fylle den, helstekes, om man skal ha buffet).
Ha salt og pepper på biffene før de går i ovnen
Stekes 8-10 min på 180 grader (avhengig av størrelsen)
Del biffen i to før servering og anrett på tomatraguten. Topp kjøttet med bringebærmarinert rødløk.
Legg noen biter fersk ananas ved siden av
Kan også serveres på tallerken med ruccola salat med gresskarkjerner
 


 

Kokkene som kjempet om beste Brain-Food-oppskrift.
Fra venstre, bakerste rekke: Arne Kristian Lie, Bård Undahl, Håvard Ravn Larsen, Endre Gabrielsen, Arthur Cunskis, Roy Olsborg, Henrik Svendsen.
Fremste rekke fra venstre: Espen Moe, Britt Strand, Nikolai Rakov, Hans Johan Frøseth, Kai Vianden og Raimondo Arnone.
Teaser:

Radisson Blu inviterte nylig til konkurranse om den beste, sunne "Brain Food"-oppskriften. Vinneren holder til i Ålesund. 

Main Image:
Thumbnail Image:
Main Image Credit:
Vinner Tove Helgås (venstre) ved Radisson Blu Hotel Ålesund sammen med Executive Chef Cecilie Vindhammer. (Foto: Radisson Blu)