- Endelig var det min tur!

Publisert Sist oppdatert

Den gladeste kokken på Lillestrøm fredag 17. februar var utvilsomt denne mannen. Sven Erik Renaa vant tittelen Årets Kokk i kamp mot fem av sine norske kollegaer. Neste år skal han konkurrere om tittelen Bocuse d`Or i Lyon.

Han var ikke direkte lei seg for å få tittelen Årets Kokk, under 4 Messer i februar. Maken til idrettsglede er det sjelden man opplever. Renaa vet veldig godt hva det vil si både å stå til høyre og til venstre for gullvinneren, på pallen i denne gjeve konkurransen. Det høylytte utbruddet; - Endelig! Endelig, var det min tur! var til å forstå.

Nå må kokken, som til daglig befinner seg på Gastonomisk Institutt i Stavanger, legge strategi for verdens mest prestisjefylte kokkekonkurranse under den franske messen SIRHA i januar neste år. Da skal han konkurrere mot 23 dyktige kokker fra hele verden om troféet, oppkalt etter den verdensberømte kokken Paul Bocuse.

Klippfisk, kveite og kongekrabbe

Sammen med Commis Karl Erik Pallesen, til daglig ansatt hos tidligere Bocuse d´Or vinner Charles Tjessem på Charles og De i Sandenes, gjorde Sven Erik Renaa rent bord, med klippfisk, kveite og kongekrabbe.

De fem øvrige finalistene i Årets Kokk-konkurranse var Erling Stenersen Sundal (kom på 2. plass), Bjørn Cameron Alexander (3. plass), Gunnar Hvarnes, Kari Innerå og Geir Skeie.

I juryen satt et knippe av Norges mest markante kokker. Bent Stiansen, Terje Ness, Charles Tjessem, Tom Victor Gausdal, Eyvind Hellstrøm, Lars Erik Underthun og Frank Næsheim. Jean Fleury, Paul Bocuses samarbeidspartner, smakte seg også frem til vinnerretten sammen med sin franske kollega Yannick Alleno. En engasjert konferansier Harald Osa bandt programmet sammen.


Norske råvarer til Lyon

For fjerde gang skal det Norge som er valgt til å være leverandør av sjømat til verdens mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d`Or. Norsk Kveite og Norsk Kongekrabbe fra norske farvann skal stå på menyen i Lyon 23. og 24. januar 2007.

Disse ingrediensene ble også brukt av alle deltagerne i Årets Kokk her i Norge.

Deltagerne i Bocuse d`Or skal også lage en rett basert på fransk kylling fra Bresse.

Andre og tredje plass er fordelt. Sven Erik Renaa blir så nervøs at han griper tak i hånda til Karl Erik Pallesen. Mye står på spill de neste sekundene.







































Assistent Pallesen får en velfortjent klem…


























… før Eyvind Hellstrøm også får tildelt en.





Thumbnail Image: