Stort opplegg på Storås

Publisert Sist oppdatert

– Nå utvider vi gjestegården, forteller en entusiastisk innehaver Jarle Storås. Gjestegården går spennende tideri møte og utvider med ny konferansesal på 220 kvm, ny spisestue, nye grupperom, nye overnattingsrom, kjøkkenet utvides og det bygges et eget HC rom. Til sammen bygges det ca 1000 kvm i to etasjer og alle de nye rommene skal fylles med spennende historier og interiør. Investeringen er på mellom 20 og 25 millioner.

Spennende utvikling

Storaas Gjestegaard ligger naturskjønt til med nærhet til vann og fjell.

– Stylt Trampoli i Göteborg hjelper oss med interiøret ogvi kan love mange overraskende elementer. Vi har bestemt at verdiordene personlig, smakfull og overraskende skal være med på å prege bedriftens videre utvikling. I den forbindelsen vil familiens internasjonale historie ble meget fremtredende. Vi gjør om konseptet til et opplevelsesanlegg. Interiørmessig skal det bli som å komme inn i en bok med forskjellige temaer i de forskjellige rommene, sier Storås.

Utbygging er én ting – samtidig utvides tilbudet. Storaas satser på premieringsturer, incentiv og events.

Allsidig aktivitetstilbud

Ute i skogen rundt gjestegården er det bygget opp en aktivitetsløype med mange forskjellige teamaktiviteter. Pauser med varmt drikke og mat rundt bålet hører med.

– Øvelsene er såkalte ”lave” øvelser hvor poenget mer er samarbeid enn ekstreme utfoldelser. Poenget er å få med alle, ikke at noen skal føle seg ekskludert på grunn av fysiske begrensninger. Vi tilbyr også ekstreme aktiviteter, hvor gruppen utfordres sammen, eller ved at enkeltpersoner kan få sprenge egne grenser. Høydeøvelser, juvsykling og rappellering kan nevnes. Ellers har vi sosiale aktiviteter som strekker seg fra tradisjonell kanefart og badestamp til for eksempel Vikingleker, sier han.

Det fokuseres mye på Helse, Miljø og Sikkerhet og Storaas har utviklet en teambuildingsdag med vekt på akkurat dette. Her trenes det førstehjelp, redning og ikke minst brannslukning og røykdykking.

Et eget opplegg med vekt på riktig kosthold er under utvikling.

Slow food

– For oss er det et poeng å involvere gjestene. De skal delta selv, det er det som er clouet, sier Storås. Dreier det seg om teambuilding er samarbeid og medvirkning viktige stikkord.

På Storaas kan gjestene lage maten selv, under kyndig ledelse av stedets kokk. Brød blir bakt i gårdens vedfyrte bakerovn. "Mat skal lages med kjærlighet og rause mål" heter det i Dinas bok og på Storaas har de tatt Olines (kokekona) ord på alvor. Inspirasjonen kommer fra det Italienske kjøkken og da spesielt Piemonte i Nord-Vest-Italia. Herfra stammer "Slow food" bevegelsen. I Piemonte dyrker man opplevelsen av god vin og mat laget på lokale råvarer.

– Med utgangspunkt i Dinas bok og Piemonte har vi samlet matopplevelsene på Storaas i begrepet "Ekte matglede". I tillegg utfordrer vi gjestene til å stå for underholdningen under middagen og da samarbeides det med profesjonelle utøvere. På et typisk event vil gruppen for eksempel bli delt opp i tre. En gruppe lager mat, den andre forbereder undreholdning og den tredje lager for eksempel kunst som auksjoneres bort under middagen. Vi har vår egen utgave av ”Beat for Beat” og jeg kan love deg at det blir ordentlig god stemning utover kvelden. Vi har alltid med proffe ledere, da blir det bra, sier Storås.

Internasjonalt

– Vi tar det helt ut og dette blir en arena for opplevelser og event. Vi nøyer oss ikke med å tilby opplevelser rundt husene her på Storaas, vi tilbyr premieringsturer og incentivs rundt i hele verden, sier han. Det siste tilskuddet innen opplevelser er India og Storaas Gjestegaard har sendt gjester til flere destinasjoner i både inn- og utland.

– Vi lager event i India eller Lofoten, Russland eller Irland. I Norge er vi spesielt gode på Lofoten og Kirkenes/Finnmark. I Europa reiser vi mye til middelhavslandene og til Dublin. Etter hvert kommer nye destinasjoner. Mat, vin og velvære er stikkord som betyr mye når vi lager turer, smiler han.

Smått og stort

– Vi har smågrupper og vi har arrangert event med 1000 deltagere. Det var da Kongsberggruppen feiret jubileum. Da hadde vi en person som jobbet kontinuerlig med dette et halvt år. Bare logistikken krevde 15 busser og alt måtte foregå utendørs og i telt. Grillen var femten meter lang, forteller Storås. Så er da også beliggenheten ypperlig til utendørsaktiviteter, Storås ligger rett under Blefjell med skog, vann og turterreng rundt husene.

Gjestegården kommer til å utvide staben og Storås har ikke opplevd nevneverdige problemer med rekrutteringen.

– Her kan unge medarbeidere få utvikle seg og vokse med oppgavene. Det tror jeg mange unge liker. Vi prioriterer å satse på egne krefter, avslutter Jarle Storås.

 

Thumbnail Image: