Måtte betale 760 kroner for vann

Barregningen skremte vannet av hotellgjesten.  

Publisert Sist oppdatert

For gjester kan hotellenes kalkyler av og til virke rause, men regningen som ble presentert for britiske Edward Heaton etter et besøk i Crystal Bar ved Wellesley Hotel i London, overgår det meste, melder Yahoo News, som siterer den britiske avisen Idependent.

Etter å ha bestilt tre flasker San Pellegrino til et forretningsmøte i baren, fikk Heaton bakoversveis da han ble presentert for regningen. Flaskene, som koster rundt 12 kroner stykket i britiske butikker, kostet til sammen cirka 165 kroner i baren. I tillegg kom et serveringsgebyr på 85 kroner – og et nytt gebyr, et såkalt ”minimumsbeløp” på cirka 500 kroner.

Edward Heaton, a U.K.-based property advisor, scheduled a meeting with his client at the Crystal Bar of the Wellesley Hotel in London. According to the Independent, the businessman ordered three 500ml bottles of San Pellegrino, a sparkling water that usually retails for around $2 a bottle.

– For denne summen kunne vi drukket god vin eller kanskje kjøpt en flaske champagne, sier Heaton.

– Men tre flasker vann? Jeg ble ikke sint. Jeg ble bare fullstendig satt ut.

Heaton sier han ofte frekventer topphoteller i London, og at han vet hvordan de fungerer. Men praksisen ved Wellesley Hotel kom som en overraskelse.

Forretningsmannen sier han betalte regningen for ikke å lage oppstyr, men han la senere ut en melding med et foto av regningen på Twitter. Han sier at det ikke er gebyret i seg selv, men mangelen på informasjon han reagerer negativt på.

 

 

Hotellet forsvarer praksisen, og hevder at gjester blir informert om minimumsbeløpet i baren ved ankomst. Det hevder også at ordningen kan sammenlignes med andre London-hotellers praksis.

Powered by Labrador CMS