Landslags-ess satser på ny pizzatrend

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

En norsk kokkemester har dratt til USAs vestkyst for å hente inspirasjon til Peppes Pizzas nye pizzameny. Resultatet er California Style Pizza – en meny bygd opp av førsteklasses råvarer som italiensk skinke, trøffelolje og norsk kylling fra Jæren. 

 

Den nye Peppes Pizza-menyen er utviklet av mangeårig medlem av det norske kokkelandslaget, Tor Morten Myrseth.

– California Style Pizza er en helt ny måte å lage pizza på, og henter inspirasjon fra det lekne kokkemiljøet i San Fransisco. Her lar pizzakokker seg inspirere av det italienske kjøkken og lager en pizza der de kombinerer den tynne italienske pizzabunnen med den tykke og sprø amerikanske skorpen. Det er denne trenden nordmenn nå skal få smake, forklarer Myrseth i en pressemelding til Hotellmagasinet.

Kylling fra Norges surfmekka
Det mest karakteristiske kjennetegnet ved pizzaen er de spektakulære smakskombinasjonene. Det er derfor ikke tilfeldig at råvarene som preger den nye menyen er førsteklasses italiensk skinke, spansk pølse og trøffelolje. Men også norsk kylling fra Jæren har fått plass på pizzamenyen.


– Linken mellom Jæren og California er åpenbar. De er begge surf-mekkaer og således setter råvarene fra Jæren en ekstra spiss på menyen. Nå som alle bitene bokstavelig talt har falt på plass, gleder jeg meg til å servere det norske folk saftige California-pizzaer med fortreffelige råvarer fra hele verden, sier Tor Morten Myrseth.

 

Pizza til dessert
Peppes Pizza åpnet Norges første pizzarestaurant i 1970 og har vært med på å gjøre nordmenn til et av verdens mest pizzaelskende folkeslag. Hvert år selger Peppes Pizza over fire millioner pizzaer til nordmenn. Kanskje ikke så rart da, at den nye menyen også inneholder en dessertpizza. Du leste riktig; en liten pizzabunn glasert med brunt sukker som toppes med vaniljeis, friske bær, Smarties,

marshmallows, fyldig sjokoladesaus og et dryss av melis. Stort mer kan ikke en pizzafanatiker begjære.


– Vi har gjennom alle de fire tiårene vi har eksistert sørget for å gi nordmenn det beste fra amerikanske pizzatradisjoner. Nettopp derfor er det naturlig at også det siste tilskuddet, California Style Pizza har sin forankring i det amerikanske, sier markedsdirektør Harald Barfod i Peppes Pizza. 

Main Image:
Thumbnail Image: