Har startet burgerkrig i Norge

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

Svenske Max Hamburgerrestauranter åpner i dag sin andre restaurant i Norge, og fortsetter burgerkampen mot de etablerte kjedene. 

Max sin første restauranten åpnet på Karl Johans gate i Oslo i mai 2011 i Burger Kings gamle lokaler på Egertorget. Bare den første uken ble det solgt 35.000 hamburgere.

- Suksessen vi har hatt på Egertorget viser oss at nordmenn lenge har ønsket høyere kvalitet på hamburgerne enn det de amerikanske kjedene tilbyr, sier administrerende direktør Børre Halvorsen i MAX i en pressemelding.

I dag åpner restaurant nummer to på norsk jord, denne gangen er det sultne bilister langs E18 ved Drammen som er hovedmålgruppen.

 

Vinner alle tester
MAX  har de ni siste årene på rad blitt kåret til den hamburgerkjeden svenskene er mest fornøyd med og produktene har klart vunnet uavhengige smakstester.
I Norge har Aftenposten testet MAX, og konkludert med at MAX er klart best blant burgerkjedene.
- Dette viser at de smakstester vi har vunnet en rekke ganger i Sverige også er representative for Norge, sier Halvorsen.

 

50 restauranter
Planen er at MAX skal åpne 50 restauranter i Norge, skape 3000 arbeidsplasser og omsette for en milliard kroner.
- Vi er stadig på jakt etter nye lokaler og dyktige medarbeidere for å nå våre mål, sier Halvorsen.

 

Størst i Sverige
Max ble etablert i Sverige i 1968 og ble med dette svenskenes første hamburgerkjede. Amerikanerne entret markedet fem år senere. I Sverige omsetter  konsernet for 1,6 milliarder svenske kroner og har 3000 ansatte. Selskapet er privateid av familien Bergfors som har blitt kjent for sitt engasjement innfor miljø og samfunnsansvar.

Teaser:

Svenske Max Hamburgerrestauranter åpner i dag sin andre restaurant i Norge, og fortsetter burgerkampen mot de etablerte kjedene. 

Main Image:
Thumbnail Image:
Main Image Credit:
Administrerende direktør Børre Halvorsen i MAX åpner sin andre restaurant i Norge, på E18 ved Drammen. Foto: Kai Myhre.