For de frankofile

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

Nyåpnende Le Bouchon på Solli plass tar den parisiske brasseriestilen på alvor. De har fått god hjelp av designfirmaet Andy Thornton.

I begynnelsen av mars besøkte eieren av Le Bouchon, Odexer AS, Andy Thorntons show rom med ønsket om å innrede restauranten i klassisk parisisk 1930-talls stil. På imponerende syv uker var innredingen på plass og Le Bouchon åpnet dørene den 28.april.

 

Trekantet lokale

Det trekantete lokalet var en ekstra utfordring å innrede. Løsningen ble å plassere både bordsettingen og bar langs utvendige vegger, som en vifte ut fra inngangsdøren i den smaleste delen av bygningen. Baren er for øvrig spesiallaget til Le Bouchon etter eiernes ønske om noe originalt som også passet i brasseristilen. Med sin ovale design og messing topp gir den stedet en ekstra dimensjon.

 Belysningen og messingtoppen i baren kommer i sær til sin rett når lyset dempes om kvelden.  

Både store elementer og detaljer er holdt i europeisk eik og rødt skinn.  Stolene er klassiske designikoner og spesialbestilt i både lav og høy variant. Den lange sofabenken langs veggen gir mange sitteplasser samtidig som den er med på å holde illusjonen om Paris ved like. Detaljene er ikke mindre gjennomtenkt. Ser du ned er det løvehoder på bordbena, over deg ser du lysekroner i opalglass og messing. Dørene har de lange, rette messinghåndtakene og baren har benstøtte i samme materiale.

 

Sofistikert belysning

Dempede farger, store vinduer og diskrete sorthvitt bilder på veggen sørger for at lokalet gir et lett og lyst inntrykk. Og nettopp belysningen er nøye planlagt. På dagtid er Le Bouchon lyst og vennlig takket være dagslyset og både lysekroner og lampetter. Om kvelden dempes belysningen og den varme gløden i messingdetaljene kommer til sin rett. Menyen inneholder franske varianter av både forretter, hovedretter og desserter. Men du er like velkommen til å ta en drink med eller uten snacks til. 

Main Image:
Thumbnail Image:
Main Image Credit:
Le Bouchon er innredet enkelt og smakfullt i klassisk Pariserstil.