Rene toaletter viktigere enn mat

Publisert Sist oppdatert

28 prosent uroer seg når de bruker varmluftstørkeren, i følge Metsä.  Det gjør de kanskje ikke så dumt i, fordi denne ifølge pressemeldingen dobler antall bakterier på hendene. Samtidig tydet tallene på at ikke så mange bruker den varmluftstørkeren som de frykter. Hele 30 prosent av oss gir nemlig blaffen i å vaske hendene i det hele tatt etter at vi har vært på do, til tross for at undersøkelsen viser at vi frykter bakteriesmitte. Menn er verst - bare fire av ti bruker såpe hver gang de har vært på toalettet.

 

I følge de spurte er det aller viktigste ved et restauranttoalett renhet. Hele 90 prosent vektlegger dette. Men norske spisegjester minner også om at personlig design og en hyggelig følelse gjør mye, ikke bare for toalettet, men for hele restaurantbesøket.

 

60 prosent av alle nordmenn tørker dosetet på et toalett utenfor hjemmet, før de setter seg. 42 prosent legger papir på sitteringen først. Hele 17 prosent dropper å sette seg og gjør det de skal stående.

Eva Nyberg, markedssjef for Skandinavia for varemerket Katrin og talsperson i hygienespørsmål for Metsä Tissue, er bekymret over resultatet av undersøkelsen.

- I dag er det å gå på restaurant en del av hverdagen og det medfører betydelig mer kresne gjester. God mat og delikate toaletter er like viktig. Det bør restauranteiere legge seg på minnet når de planlegger toalettet, sier Nyberg.


I pressemeldingen om undersøkelsen gir Metsä Tissue følgende råd for en best mulig håndhygiene:

* Vask alltid hendene med varmt vann og flytende såpe

* Tørk hendene med papirhåndklær

* Bruk flytende såpe. I fast såpe samler det seg ofte bakterier i sprekker

* Vær ekstra nøye med fingertupper, håndledd, håndrygg og tommelgrep

* Bruk engangshåndklær fremfor vanlige håndklær og varmluftstørker

* Vask alltid hendene etter toalettbesøk og før måltider

 

Thumbnail Image: