Fjerner lukt og bakterier

Publisert Sist oppdatert


Jostein Ludvigsen tilbyr luftrensing ved bruk at UV-stråling og ionisering.

Luften vi puster inn er full av bakterier, støv, pollen, virus, eksos og annen forurensning. En liten luftrenser, opprinnelig tenkt å brukes i bil, kan redde et innrøkt hotellrom, fjerne lukt fra kjøkken eller skrubb.

UV og ionisering

Luftrenseren har et flertrinns filtreringssystem som består av et tre-lags 3M mikropartikkel filter som fjerner pollen og støv. En negativ ione-generator produserer over to millioner negative ioner per kubikkmeter. Disse revitaliserer luften og reduserer bakterienivået. En kraftig UV-lampe dreper bakterier og virus og et karbonfilter fjerner røyk, lukt og gasser. UV-bestråling er en metode for å drepe bakterier og blir blant annet brukt i nye vannverk. Et nikkelfilter fjerner giftige kjemikalier. Om ønskelig kan man tilsette aromakuler for å få frisk og ren duft.

For små rom

– Selvsagt er ikke dette noe vidundermaskin, sier Jostein Ludvigsen fra importør Soko, men den kan være en god liten hjelper. Blant annet fjerner den pollen ganske effektivt. Og med tanke på at nesten en fjerdedel av befolkningen har grader av pollenallergi, kan dette være med å redusere plagene. Luftrenseren kan man ta med seg om man rengjør rom, sette i støpselet og rense luften mens man arbeider med renholdet. Den fjerner også lukt og kan bedre innemiljøet for dem som arbeider på kjøkkenet. På hotelltoaletter kan den også være til hjelp, sier Ludvigsen.

De fleste andre typer luftrensere er ofte store og kostbare, denne er liten og relativt rimelig. Den drives av strøm og leveres med ledning til vanlig stikkontakt og til bilens sigarettenner.

Thumbnail Image: