Sosialt på «SAS-hotellet»

I går åpnet det sosiale spisekonseptet 26 North Restaurant & Social Club på Radisson Blu Scandinavia Hotel I Oslo.

Publisert

Kjøkkenssjef Daniel Andreasson ønsker å tilby Oslo-folket et nytt stamsted, med fokus på nordisk mat, service og opplevelser på hotellet «alle» både husker og omtaler som SAS-hotellet.

SJEF: Kjøkkensjef Daniel Andreasson.

I 2015 åpnet 26 North Restaurant & Social Club i Stavanger. To svensker, en ire og noen nordmenn ønsket å skape et nytt konsept for byens restaurantgjester. Målet og resultatet ble en unik matopplevelse, inspirert av kulinariske skatter fra de nordiske landene, den nordiske naturen og det nordiske designet.  

Konseptet ble en suksess, med strålende anmeldelser og topp-ranking på TripAdvisor etter få måneders drift. Suksessen og konseptet ble videreført til Bergen i august i fjor, og også bergenserne visste å nyte den lokale maten i avslappede omgivelser. Restaurantens ambisjon, å skape en sosial møteplass med en uformell atmosfære for lokalbefolkningen og andre besøkende, har nå nådd Oslo. Daniel Andersson, med mange års erfaring fra restauranter i og utenfor hotell i Europa, er valgt til å styre konseptet til nok en suksess.

Norske råvarer på menyen

«Brett fra fjordene» med norsk tapas, «Fisk- og skalldyrsuppe ned kveite og kamskjell fra Hitra», «Vafler med norsk Santa Kristina spekeskinke, geitost fra Haukeli og multemarmelade» er noen av rettene som vi finner på den tidligere menyen. I tillegg skapes det nye, skreddersydde retter for hovedstaden.

 

MATEN: From the Fjords, Farms and Forests of Norway.

I går kveld var norske journalister, bloggere og andre matinteresserte invitert til eksklusiv visning med servering av «boards from the fjords» i restauranten. Det sosiale aspektet er klart; restauranten er plassert i tett tilknytning til lobbyen og resepsjonen. Her kan man nyte en flott cocktail-kreasjon, øl fra store og små bryggerier, gjerne i følge med et brett fra fjordene, et glass champagne med østers eller et glass vin fra et oversiktlig kart med viner fra Europa, Argentina, New Zealand og USA.

ÅPNET: Hotelldirektør Tomi Meriläinen og kjøkkensjef Daniel Andreasson serverer vaffel med norsk spekeskinke og geitost.

Kanskje slår man til og med av en prat med sidemannen.

Uansett, det åpne designet, det litt røffe interiøret og serviset og folkelivet som hele tiden passerer her i første etasje, bidrar til en uformell og sosial atmosfære.  

Powered by Labrador CMS