Jarlsberg Special Reserve 5 år fikk super Gold i Oste-VM.
Jarlsberg Special Reserve 5 år fikk super Gold i Oste-VM.

Sju VM-medaljer til Tine

Det ble ikke edleste valør til Norge i årets Oste-VM, men norske oster markerte seg likevel sterkt. Se hvilke oster som fikk heder her.

Publisert


Oste-VM ble arrangert i Italia i helgen og oster fra TINE og OsteCompagniet tok hjem hele 7 medaljer. World Cheese Awards arrangeres hvert år av den britiske stiftelsen Guild of Fine Food, og regnes som «verdensmesterskapet i ost».

Osteprodusenter fra hele verden sender her sine aller beste produkter for å bli vurdert av profesjonelle ostedommere og oster fra Norge hevder seg helt i toppen.

3 norske oster helt i toppen

Gangstad Gårdsysteri, Tine og Lega Gardsysteri hadde én ost hver blant de 84 ostene som ble kåret til toppkvalitetskategorien supergull. TINE oppnådde supergull for osten Jarlsberg Vellagret 5 år og Lega Gardsysteri og Bakeri på Øyfjell i Vinje kommune i Telemark for osten Stavsfjell. Gangstad Gårdsysteri tok supergull med blåmuggosten Nidelven Blå.

May-Liss Røsberg Heggland og Rolf Heskestad i TINE.
May-Liss Røsberg Heggland og Rolf Heskestad i TINE.

– Det er fantastisk at tre norske oster hevder seg helt i toppen. Dette viser hvilken kvalitet det er på norsk ost, sier May-Liss Røsberg Heggland som er produktutvikler og ostedommer i TINE.

Stolt

Nina Nørve, daglig leder i OsteCompagniet som jobber med TINEs spesialoster er også stolt av prestasjonen til de norske ostene.

- Vi vet vi møter sterke konkurrenter. Samtidig har vi hatt stor tro på at våre oster ville gjøre det bra og den bekreftelsen får vi her. Norge har virkelig utviklet seg til å bli en ostenasjon, og vi opplever sterk økning blant forbrukere som ønsker å lære mer om ost. Med dette VM og anerkjennelsen til de norske ostene vil nok osteinteressen styrkes ytterligere, sier Nørve.

NB: Saken fortsetter under bildet.

 

Medaljørene

Følgende oster fra TINE og OsteCompagniet fikk medalje:

Supergull til Jarlsberg Special Reserve 5 år

Gull til Ekte Geitost fra Storsteinnes

Sølv til Chevre med Ramsløk fra Haukeli

Sølv til Ridderost fra Tresfjord

Sølv til Selbu Blå fra Selbu

Sølv til Brie med Pepper fra Dovre

Bronse til Snøhetta fra Dovre