Utvider Elgstua

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

Elgstua på Elverum er et kjent og kjært landemerke for veifarende. Nå utvides tilbudet med hotell.

Rett ved Elgstua ligger Terninen Arena hvor forsvaret har leir og Elverum kommune idrettsarena. Rena leir er heller ikke særlig langt unna. Alle disse interessentene ønsket å utvide overnattighetskapasiteten, som for forsvarets del like gjerne kunne bestått av enkle brakker. Slik ble det ikke, nybygde Elgstua Hotell tilbyr store rom og høy kvalitet og initiativtagerne regner med at aktiviteten både på Terningmoen Arena og på forsvarets anlegg kommer til å øke som en følge av hotellutbyggingen. Hotellet drives som en del av Rica-familien.

Fra den høytidlige åpning av Rica Elgstua - f. v.  Hellwege, Tømte og Hanstad.

Møter event

Det satses knallhardt i kurs og konferansesegmentet.
– Vi har knyttet til oss gode aktører som sammen med oss skreddersyr konferanseopplevelser tilpasset ethvert behov. Vi tilbyr vin- og konjakksmaking, kanefart og hundekjøring, gokart på Starmoen eller herlige fartsopplevelser på NAF Trafikksenter Vålerbanen, kokkekamp, golf, fisking eller ulike former for teambuilding, sier hotelldirektør Nina Bogerud Caspari.

Høytidlig åpnet
Byggingen av hotellet startet i mai 2012 og hotellet ble offisielt åpnet 1. juni. Det var reiselivsdirektør i Innovasjon Norge og elverumsing, Per Arne Tuftin, som sto for den offisielle åpningen sammen med Elverums-ordfører Erik Hanstad, adm. dir. John Tømte og Elgstuas første eier, Berit Hellwege. Sistnevnte fikk det ærefulle oppdraget med å kutte båndet.

Intrikat på eiersiden
– Eierstrukturen her er litt komplisert, men det er Elgstua bygg AS som er tiltakshaver for prosjektet. Dette selskapet var ved byggestart eid av Tømte holding AS (65 prosent) og Terningen Arena Holding AS (35 prosent). Terningen Arena Holding eier 100 prosent av alle underselskaper på Terningen Arena. Terningen Arena Holding er igjen deleid av Utstillingsplassen Eiendom, som har byggeledelsen på prosjektet. Tømte holding AS v/John Tømte eier også driftselskapet som skal leie og drifte hotellet. I dag er Elgstua bygg AS heleid av Tømte holding AS, forklarer prosjektleder hos entreprenøren Ø.M. Fjeld AS, Ole-Jo Engelstad.

Grundig utvidet
Elgstua har allerede noen få rom til utleie, med nybygget har kapasiteten økt med 97 rom til 110. Bygget har fem etasjer hotellrom og er på totalt 5000 kvadratmeter. I tillegg kommer første etasje med resepsjon, konferansesal for inntil 200 personer, bar, kjøkken, restaurant, møterom og kontorer. I kjelleren er det teknisk rom, trimrom og kontorer/lager.
Nytt kjøkken er bygd inn mot eksisterende kjøkken (som for øvrig har vært i drift hele byggeperioden). I tilleggvar det nødvendig å rive noen rom for å bygge kjøkkenet. En høy første etasje med store vindusflater gir mye lys inn i hotellets fellesarealer. Innvendige vegger er hovedsaklig malt strie, tapet og litt panel og siden Elverum profilerer seg som en skogkommune er skog, elg og storfugl et gjennomgående interiørtema i hotellrommene.
På gulvene er det tepper, fliser, parkett og laminat.
Det er gjennom hele hotellet stilt høye krav til funksjonalitet, universell utforming og miljøsertifisering.
Utvendig er bygget kledd med brannimpregnert panel. Bruk av tre er et ønske fra Elverum kommune. Hotellet har ikke utvendige persienner, all solskjerming sitter i glasset.

 Elgstua er nok som en institusjon å regne langs norske landeveier og spesielt da blant reisende mellom Oslo og Trondheim via Østerdalen samt på vei til Trysil og Kongsvinger. Nå er overnattingskapasiteten betydelig økt.


 

Main Image:
Thumbnail Image:
Powered by Labrador CMS