Tyven på holmen

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

På Tjuvholmen utenfor Aker Brygge i Oslo vil Petter A. Stordalen sette en ny hotellstandard med THE THIEF. Nå starter rektrutteringen av hotellets direktør, eller Thief Executive Officer.

Hotellet ved sjøkanten i Oslos nye indrefilet får 160 kvadratmeters toppsuite, balkong på alle rom og den eneste hotellbaren på Tjuvholmen. 

 

- Det er litt som når du ser din nyfødte, og du bare vet at navnet er hundre prosent rett. Slik var det da jeg hørte navnet THE THIEF for første gang. Alt annet ble feil. Hotellet på Tjuvholmen kunne ikke hete noe annet, forteller eieren av Nordic Choice Hotels, i en pressemelding. Han skal drive hotellet under hotellgruppen Nordic Hotels & Resorts bestående av åtte unike hotellperler i Norden.

 

Åtte etasjer med 120 av byens største hotellrom åpner i løpet av første kvartal 2013. Toppsuiten på 160 kvadratmeter med egen takterrasse er i internasjonal målestokk. Selve navnet THE THIEF spiller på hotellets lokalisering i vannkanten på det som skal bli nye Tjuvholmen. Navnet Thiugholmen finner man nenvt for første gang i 1616, i en innskrift på Akershus festning. Straffedømte ble hengt der så sent som i 1730, men i dag er Tjuvholmen spydspiss i prosjektet "Fjordbyen". Prisbelønte arkitekter har deltatt i utformingen av den nye bydelen som i helhet skal stå ferdig i 2014. Her blir det totalt 900 leiligheter, 1.500 arbeidsplasser, 14 spisesteder og 15 kunstgallerier og butikker, med vedenskjente Renzo Pianos nye Astrup Fearnley museum som hovedattraksjon. 

Petter Stordalen og co starter jakten på en Thief Executive Officer. (Foto: Nordic Choice Hotels)

 

- Oslo er unik som hovedstad, med umiddelbar nærhet til naturen og sjøen. Det er utrolig at vi blir det første hotellet i vannkanten. Stuping eller fisking fra gjestenes balkonger er ikke å anbefale, men det vil i teorien være mulig. På THE THIEF kan du ankomme med kajakk, sjøfly eller båt og samtidig bo i byens mest urbane og fremtidsrettede bydel, sier Stordalen.

 

De første gjestene kan ikke sjekke inn på THE THIEF før i 2013, men allerede nå starter rektrutteringen av hotellets direktør, eller Thief Executive Officer (TEO). Stillingen utlyses både i Norge og internasjonalt. 

 

- Vi ser etter en person som kan tilfredsstille et krevende internasjonalt reisemarked. Hun eller han må ha god, gammeldags service i fingerspissene og et hode som tenker fremtidsrettet med effektive løsninger. Det er et stort pluss om vedkommende allerede har en brennende interesse for kunst, kultur og formidling av opplevelser utenom det vanlige, sier Siri Løining Kolderup, prosjektleder i Nordic Hotels & Resorts. 

 

- Vi er på jakt etter flinke folk og ser ingen grunn til å begrense søket til Norge. Det er ikke ofte en jobb som det her blir utlyst, en jobb hvor man virkelig får prøvd seg mot det internasjonale hotellmarkedet. Derfor er vi spesielt interessert i folk med internasjonal erfaring og nettverk. Så om det sitter en dyktig nordmann og teller på knappene i Las Vegas eller Dubai, så er dette anledningen til å vende snuten hjemover uten å måtte file på kvalitetskravene, sier Petter Stordalen.

 

Fakta om hotellet:

- THE THIEF ligger vis-à-vis det nye Astrup Fearnley-museet på Tjuvholmen
- Oslos første hotell med direkte sjøtilgang
- 7.500 m2 over åtte etasjer
- 120 rom fra 30 til 160 m2 med franske balkonger, de fleste med sjøutsikt
- 160 m2 toppsuite i 7. etasje med egen takterrasse og panoramautsikt
- Takterrasse med 360 graders utsikt til byen, inkludert stort møterom i glass med mulighet til privat - bespisning for opptil 40 personer
- Fire romslige møterom med muligheter for privat bespisning
- 1.000 m2 SPA med svømmebasseng og treningsfasiliteter (åpner desember 2013)
- Sjømatrestaurant med egen inngang fra gateplan og uteservering i hotellets hage
- Bygget er tegnet av Mellbye Arkitekter
- Interiørarkitekt er Anemone Wille Våge
- Kunstkurator er Sune Nordgren
- Hotellet vil drives av Nordic Hotels & Resort og inngår i samme portefølje som blant annet Farris Bad (Larvik), Yasuragi (Stockholm) og Copperhill Mountain Lodge (Åre). www.nordichotels.se
- Eierne bak Tjuvholmen og THE THIEF er Aspelin Ramm og Selvaag
- www.thethief.com

Teaser:

På Tjuvholmen utenfor Aker Brygge i Oslo vil Petter A. Stordalen sette en ny hotellstandard med THE THIEF. Nå starter rektrutteringen av hotellets direktør, eller Thief Executive Officer.

Main Image:
Thumbnail Image:
Main Image Credit:
Tro det eller ei; THE THIEF blir hovedstadens første hotell i vannkanten. (Illustrasjon: Nordic Choice Hotels)