Stordalen kjøper fra Haare

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

Nordic Choice Hotels og Host Hoteleiendom er enig om salg av eiendommene Hotel Skt. Petri og Hotel Vesterbro i København samt Hotel Amaranten i Stockholm. Samtidig med salget av hotelleiendommene, selger First Hotels  også hotelldriften til Nordic Choice Hotels.

Med dette gjør Petter Stodalens Choice-kjede comeback i den danske hovdstaden.

– Vi har en ambisjon om å være nummer en i samtlige store skandinaviske byer. Nå er vi enda ett skritt nærmere med å realisere den drømmen, sier Petter A. Stordalen, eier og styreleder i Nordic Choice Hotels.

– Vi er meget godt fornøyd med å få denne avtalen på plass. Salget medfører at vi kan bokføre en gevinst på over en halv milliard norske kroner, sier Asmund Haare, styreleder i Flying Elephant som eier Host Hoteleiendom og First Hotels. Det er en kjent sak at Haares firmaer de siste årene har hatt en noe anstrengt økonomi.

På spørsmål om dette salget av eiendommer til Stordalen vil utløse noen andre av Haares planer kunne han ikke si noe konkret.

– Vi sitter fortsatt med tomten på Jessheim og kan bygge noe der som går inn i konkurrasnen om kundene rundt Gardermoen. Lokalpolitikerne i Ullensaker ville ikke ha det vi først presenterte, men vi skal utvikle den tomten, men med hva vet vi ikke pr dato, sa Haare.

 

Forventer vekst

 Hotel Amaranten ligger sentralt på Kungsholmen i Stockholm. Hotellet har 461 rom, restaurant og bar, spa og basseng. Hotel Skt. Petri har 268 rom og ligger ved latinerkvartalet i hjertet av København. Hotellet er byens ledende designhotell, og ble i 2010 kåret til Skandinavias beste businesshotell av CNBC. Hotel Vesterbro er et 400 roms fullservicehotell med gode konferanse og møtefasiliteter. Hotellet ligger i et av byens mest attraktive strøk for forretnings- og fritidsreisende som verdsetter et livlig uteliv og shopping.

– Vi har et vesentlig bedre grunnlag for å drive hotellene i København enn vi hadde forrige gang. Denne gangen har vi den fulle og hele kontrollen på både eiendommen og driften. Dette gjør at vi står godt rustet til å slå godt fra oss i København, sa Stordalen. Han avslørte også at han også hadde kjøpt naboeiendommen til Skt. Petri og at han dermed så for seg store muligheter med dette hotellet.

Rett på andre siden av Øresundsbroen har Choice to andre store hotellprosjekter i Malmø.

– Det er klart at Øresundsregionen vil bli et viktig satsningsområde for oss i framtida, sa Stordalen.

 – Hotel Skt. Petri og Hotel Vesterbro blir de første hoteller i Danmark vi både eier og driver selv, og vil utgjøre basisen for videre vekst i København. Dette er hoteller med et fantastisk utgangspunkt i form av en etablert kundebase og sterk posisjon. Nordic Choice har på sin side et solid drift-, markeds- og salgsapparat i ryggen, sier Torgeir Silseth, administrerende direktør i Nordic Choice Hotels.

 

Brands

Petter Stordalen har planer for til sammen 182 hoteller i løpet av de neste årene.

– Det er klart at noen vil falle fra, men nye vil også komme til, sa hotellkongen som åpner et stort hotell ved hver av de svenske hovedstadsarenaene Friends og Globen, i løpet av kort tid.

Under hvilket brand de nye hotellene skal flagges under var ikke 100 prosent klart, men han så ikke bort i fra at Skt. Petri blir et frittstående hotell på linje med blant annet Farris Bad i Larvik og Copperhill i Åre.

– Amaraten blir nok et Clarion-hotell, sa Stordalen som unnlot å si hvor Vesterbro vil høre hjemme. Han signaliserte også at de 10-12 frittstående hotellene han har ville komme inn under et eget brand, men hva det vil innebære kunne han ikke si noe om i dag.

– Men det vil definitivt være uten stjerner, sa Stordalen som passet på å komme med stikk til norske myndigheter om stjerneordningen de sliter med å innføre her i landet.

 

 

Satser videre

 Etter salget vil 56 hoteller driftes under First Hotels-varemerket. Fortsatt har de ni København. Den gjenværende eiendomsporteføljen i Host Hoteleiendom består av 17 hotelleiendommer. Salget løser også et utfordrende refinansieringsbehov som Host Hoteleiendom har arbeidet med over lengre tid.

– Vi vil nå fokusere på de 17 gjenværende hotelleiendommene vi eier i Norge, Sverige og Danmark. Med dette salget har vi et godt utgangspunkt for å utvikle porteføljen og bygge nye verdier i selskapet, sier Gisle Tangenes, administrerende direktør i Host Hoteleiendom.

 

Overtakelse skjer 1.juli 2013. Inntil videre blir hotellene drevet under First Hotels. Full integrering og rebranding til Nordic Choice Hotels er forventet høsten 2013.

Teaser:

Nordic Choice Hotels og Host Hoteleiendom er enig om salg av eiendommene Hotel Skt. Petri og Hotel Vesterbro i København samt Hotel Amaranten i Stockholm. Samtidig med salget av hotelleiendommene, selger First Hotels også hotelldriften til Nordic Choice Hotels.

Main Image:
Thumbnail Image:
Main Image Credit:
Petter Stordalen og Asmund Haare var begge fornøyd med avtalen som har blitt inngått og som gjør at Stordalens Choice-hotells overtar tre av Haares hoteller. Et i Stockholm og to i København.
Powered by Labrador CMS