Bygger sitt åttende Stavanger-hotell

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

Clarion Hotel Air - Stavanger Airport ved Sola Lufthavn får 290 rom og skal være klart til åpning i 2016.

- På 1950-tallet ble Stavanger kalt Norges «hermetikkhovedstad». På 1970-tallet ble byen Norges "oljehovedstad". Med Clarion Hotel Air - Stavanger Airport døper jeg herved om Stavanger til Norges Hotellhovedstad, sier Petter A. Stordalen, eier og styreleder i Nordic Choice Hotels, i en pressemelding.

Clarion har i mange år vist seg å være en av de mest nyskapende hotellkjedene i Skandinavia, med sine innovative hotellkonsepter. Clarion Living Room er hotellets storstue, der du kan gå på vinsmaking, spise en enkel lunsj eller høre en jazzkonsert. Kitchen & Table er restaurantkonseptet til Manhattan-kokken og Obamas favorittkokk, Marcus Samuelsson. Han har tatt med seg Manhattans spennende fusionkultur hjem, og bruker lokale, skandinaviske råvarer.

Det nye hotellet vil med sine 290 rom og 1500 kvadratmeter konferanselokaler rage høyt i landskapet. Hotellets arkitektur gjenspeiler Rogalands natur. Bygget er en krysning av det flate jordbrukslandskapet, og de ragende bølgene ved Solas strender.

Første etasje blir bygget som et glassatrium med ti meter takhøyde. 51 av rommene vil være superiorrom og suiter, hvorav tre vil ligge i toppetasjen. Der vil de ha tilgang på ca 75 kvadratmeter takterrasse med fantastisk havutsikt vestover. Toppetasjen er ikke den eneste etasjen med terrasse. I fjerde etasje vil man kunne gå ut og nyte omgivelsene på et vakkert sundeck dekket med prydplanter.

Clarion Hotel Air - Stavanger Airport blir det tredje Clarion-hotellet i Stavanger. Clarion Hotels vil i 2016 være representert i Stavanger sentrum, ved Stavanger Forum og ved Sola lufthavn. Det blir Nordic Choice sitt åttende hotell i byen. Selskapet har ingen planer om å roe ned tempoet, og har flere hotellplaner i byen.

-Rogaland er strategisk viktig for oss, og Nordic Choice skal fortsette å sette et skikkelig fotavtrykk på Rogaland. Med en unik beliggenhet rett ved terminalbygget, blir Clarion Hotel Air - Stavanger Airport et vesentlig tilskudd til hotellfaunaen i byen, sier Torgeir Silseth, administrerende direktør i Nordic Choice Hotels.

Utbygger Utsola AS og operatør Clarion Hotels deler en felles visjon om å skape et av de mest nyskapende og spennende hotellproduktene i Norge. Utsola AS, ved Anne Kristine Rugland Thulin og Brit K. S. Rugland, inngår i eiendomskonsernet Stavanger Investering AS.

-Hotellet vil ligge i umiddelbar nærhet til flyplassen, og i et spennende og dynamisk område for næringsliv og verdiskaping. Vi har gode erfaringer med vårt samarbeid med Nordic Choice Hotels gjennom Clarion Hotel Stavanger, og gleder oss til å utvikle dette videre, sier Anne Kristine Rugland Thulin i Utsola AS.

Fakta:


Eiendomsareal: ca 16 200 kvm BTA
Hotellets fotavtrykk: ca 4500 kvm BTA
Atrium i første etasje, med en glassgård hvor takhøyden er ti meter.
Av totalt 289 rom, er 51 er superiorrom /suiter.
Hotellet har ca 1500 kvm konferansefasiliteter, hvor den største salen er ca 920 kvm
I tiende etasje er det en konferansesal på ca 200 kvm konferansesal. I tillegg inneholder etasjen 3 suiter og en terrasse på ca 75 kvm som vender vestover og har utsikt mot havet.
Sundeck på taket av tredje etasje, taket er belagt med sedum. Tredje etasje har også et trimrom.
Parkeringsplasser i kjelleren
Byggherre: Utsola AS, ved Anne Kristine Rugland Thulin og Brit K. S. Rugland, inngår i eiendomskonsernet Stavanger Investering AS.
Eiendom: Utsola AS eier totalt ca 70 mål av næringsområdet ved flyplassen, hvor ca 35 mål er bebyggbart areal og resten er friområde. Byggherre har planer om å videreutvikle eiendommen med annen næringsvirksomhet. Det er ca 800 meter fra terminalbygningen på Sola Flyplass til hotellet.

Teaser:

Clarion Hotel Air - Stavanger Airport ved Sola Lufthavn får 290 rom og skal være klart til åpning i 2016.

Main Image:
Thumbnail Image:
Main Image Credit:
Sola Hotel Air - Stavanger Airport (Illustrasjon: KAP)
Powered by Labrador CMS