PRIMA BELIGGENHET: I 2024 åpner NH Collection Helsinki Grand Hansa bare et langskudd unna hovedbanestasjonen i Helsinki. Femstjernershotellet får 224 rom og omfattende spa- og treningsfasiliteter.

Åpner luksushotell i Helsinki i 2024

224 rom og høy luksus. 

Publisert Sist oppdatert

Minor Hotels etablerer seg i Finland med NH Collection Helsinki Grand Hansa. Hotellet åpner i første kvartal 2024, heter det i en pressemelding fra Minor Hotels. 

Minor Hotels er en internasjonal hotelleier og investor som driver mer enn 530 hoteller i 56 land i Asia-Stillehavsregionen, Midtøsten, Afrika, Indiahavet, Europa, Sør-Amerika og Nord-Amerika. 

224 rom og mye luksus

Helsinki-prosjektet innebærer renovering av to historiske bygninger i samarbeid med Ylva. Dette er selskapets første eiendom i Finland, men andre eiendom i Norden etter åpningen av NH Collection Copenhagen 2021. NH Collection Helsinki Grand Hansa er et femstjerners hotell, og en del av ekspansjonsplanene i Norden. 

Det nye hotellet i Helsinki vil kombinere to av byens mest ikoniske og gjenkjennelige bygninger: Kaleva-bygningen (kjent som Hotel Seurahuone) og New Student House (det berømte Hansa Hotel mellom 1924-1968), samt en nybygget utvidelse.

En fullstendig renovering av de to eksisterende bygningene og konstruksjonen av den tredje utført av Ylva er i sluttfasen, og når det åpner neste år, vil NH Collection Helsinki Grand Hansa tilby 224 moderne gjesterom, en restaurant, en lobbybar, en takbar med en spektakulær terrasse og 360° utsikt over sentrale Helsinki, omfattende spa- og treningsområder, samt ni møte- og arrangementssaler. 

3,7 millioner overnattinger

Det nye NH Collection er plassert på Helsinkis hovedgate, Mannerheimintie, foran hovedbanestasjonen - 25 minutter med bil og 33 minutter med tog fra flyplassen, noe som gjør eiendommen til det perfekte stedet for forretnings- og fritidsreisende som ønsker å bo i hjertet av byen. 

– Vi er glade for å kunngjøre vår første eiendom i Finland og dermed øke vår tilstedeværelse i de nordiske landene. Vi tror dette er et marked med betydelig vekstpotensial for Minor Hotels. Derfor investerer vi i ikoniske eiendommer som den kommende NH Collection Helsinki Grand Hansa og NH Collection Copenhagen, sier adm. direktør i Minor Hotels og konsernsjef i Minor International Dillip Rajakarier, i pressemeldingen. 

– Vi er svært henrykt over å introdusere en ny aktør i markedet, kjent over hele verden for sine unike luksusdestinasjoner. I fjor ble det registrert 3,7 millioner overnattinger i Helsinki – et mye høyere tall enn i 2021. Veksten forventes å fortsette, og det er rom i markedet for kvalitetshoteller, spesielt for kresne turister som søker luksus- og førsteklasses opplevelser, sier adm. direktør Leea Tolvas i Ylva. 

I tillegg har NH Collection nylig lansert sine første hoteller i Midtøsten og Asia: NH Collection Dubai The Palm og NH Collection Maldives Havodda Resort. Nylige tillegg i NH Collection-porteføljen i Europa inkluderer NH Collection Milano CityLife, NH Collection Frankfurt Spin Tower og NH Collection Prague Carlo IV. 

NH Collection planlegger i tillegg å åpne NH Collection Chiang Mai Ping River i Thailand og NH Collection Luang Prabang i Laos, begge i 2024, samt flere nye eiendommer i Kina i løpet av det kommende året.

Powered by Labrador CMS