TO STJERNER!: Ektreparet Renaa, som driver restauranten Re-Naa i Stavanger, fikk to stjerner i Michelin-guiden.

Stjernedryss til Norge

Norge får hele fire nye restauranter med én stjerne i Michelin-guiden, Re-Naa sikret seg to stjerner, mens Maaemo dessverre mistet sine tre stjerner på grunn av flyttingen.

Publisert Sist oppdatert

I dag ble 2020-utgaven av Michelin-guiden lansert i Trondheim. 

Fire restauranter får to stjerner, syv nye restauranter får én stjerne, deriblant fire nye norske en-stjernere.

IKKE BARE-BARE: Bare fra Bergen fikk én stjerne.

Stavanger-restauranten Re-Naa fikk to stjerner.

Litt ekstra gledelig sett med norske øyne er det at samtlige norske en-stjerners restauranter beholdt sine stjerner. Dermed har både Statholdergaarden, Galt, Kontrast, Fagn, Credo og Sabi Omakase fortsatt sin stjerne.

Dobbel jubel for Re-Naa

Den nordiske Michelin-guiden, som omfatter Norge, Danmark, Sverige, Finland og Island, inneholder i år fire nye to-stjerners restauranter:

Relanserte Alchemist i København, ledet av Rasmus Munk, går rett inn i guiden med to Michelin-stjerner; Jordnær i Gentofte, nord for København, ledet av Eric Kragh Vildgaard; Aloë i Älvsjö, på utsiden av Stockholm, styrt av de to kompisene Daniel Höglander og Niclas Jönsson – og sist, men ikke minst, RE-NAA i Stavanger, som er oppkalt etter og ledet av trønderen Sven Erik Renaa.

Danske Jordnær prisbelønnes i tillegg med Michelin Nordic Countries Welcome & Service Award 2020 by Ferrari Trento, hvor Tina Kragh Vildgaard står i spissen for stedets smidige og feilfrie service, som bidrar til en uforglemmelig opplevelse.

Om de nye to-stjerners restaurantene, forteller Gwendal Poullennec:

– Mens de alle er veldig forskjellige, deler de en ekte lidenskap for gode råvarer og årstidene. Alchemist er en 50-retters altoppslukende opplevelse som bringer rikelig med originalitet til bordet, Jordnær skaper vellagde, delikate retter, Aloë samler smaker fra hele verden, og Re-Naa fokuserer på presise, kreative retter.

SPEILSALEN: Christoffer Davidsen og Speilsalen fikk én stjerne. Foto: Skjermdump.

 

ET UNDER: Under fikk velfortjent stjerne i dag.

Fire nye norske med en stjerne

Syv restauranter har blitt tildelt én Michelin-stjerne, og Norge er den store vinneren med hele fire nye stjernerestauranter: Den organisk orienterte Bare i Bergen; den japanske og intime Omakase by Vladmir Pak i Oslo; elegante Speilsalen på det eksklusive Hotel Britannia i Trondheim; og ikke minst Under på Lindesnes, hvor man får servert maten under havoverflaten med en fantastisk utsikt til sjølivet på utsiden.

De andre restaurantene som mottar én stjerne er Etoile i Stockholm, med dens spennende globale retter; Inari i Helsingfors, som serverer stort sett plantebaserte retter; og relanserte DILL i Reykjavik, hvor kjøkkensjef og eier Gunnar Karl Gíslason har returnert fra New York.

Heder til Rasmus Kofoed

Vinneren av Michelin Nordic Countries Chef Mentor Award 2020 by Michelin Nordic er Rasmus Kofoed på Geranium i København. Han er en kulinarisk ambassadør for Danmark, og en inspirator for unge kokker gjennom sitt arbeid med Bocuse d’Or-konkurransen.

Årets vinnere av Michelin Nordic Countries Sustainability Award 2020 offered by Danske Bank er Magnus Ek og han team på Oaxen Krog og Oaxen Slip i Stockholm i Sverige. Deres daglige arbeid omfatter alle elementer av bærekraft og inkluderer støtte til dyrevelferd, samt å fremme biologisk mangfold og bruk av bærekraftige ressurser.

PS: Norske Smalhans beholdt sin plass i Bib Gourmand, men Norge fikk ingen nye restauranter her.

Powered by Labrador CMS