Skeie tok kaka!

Publisert Sist oppdatert

Geir Skeie (28) løp jublende opp på podiet for å ta imot førstepremien av kokkelegenden Paul Bocuse. Kokken fra Fitjar i Hordaland har drømt om dette siden han var 13 år, da han så Bent Stiansen vinne Bocuse d''''**or** på TV.

Klemmer og tårer

Geir Skeies siste finnish, før resten var opp til dommerne. Det resulterte i Norges fjerde gull i Bocus d’*****or*****!

Til øredøvende jubel fra de mange hundre nordmennene som hadde møtt opp for å heie på Skeie i Lyon, kom han springende opp på podiet for å ta imot førstepremien fra kokkelegenden Paul Bocuse.

Etter seieren fikk han varme gratulasjoner og klemmer av Eyvind Hellstrøm, som satt i juryen. Da samboeren Katherine Borg Larsen kom opp på podiet for å gratulere, kom tårene.

Skeie er fra før av ikke helt uvant med å vinne. Han knuste all motstand i Bocuse ,d''*or* Europa, arrangert i Stavanger 2008, og han ble kåret til årets kokk i 2007.

– Men dette er helt topp. Suverent! En drøm som har gått i oppfyllelse, strålte Skeie onsdag kveld, som til daglig er kjøkkensjef på Midtåsen Solvold i Sandefjord.

Selv tror han det var de rene smakene som ga seieren i verdens mest prestisjetunge kokkekonkurranse.

Stor selvtillit

Geir Skeie arbeidet med matrettene siden morgentimene, og knapt spiste eller drakk gjennom dagen. Til frokost ble det måltidserstatning. Så ventet fem og en halv time med kokkekunster – og ulidelig venting på dommernes dom.

Skeie har imidlertid struttet av selvtillit lenge.

– Jeg skal ikke gråte, men jeg blir fryktelig skuffet om jeg ikke når målet, sa han før konkurranse startet.

Uoffisielt kan Skeie nå kalle seg verdensmester i kokkekunst 2009. Han går i fotsporene til kjente landsmenn som Bent Stiansen, Terje Ness og Charles Tjessem, og følger dermed opp en etter hvert sterk, norsk tradisjon i Bocuse d''''**or**.

Skeie skryter veldig av medhjelperen Adrian Løvold, som han jobber sammen med på restauranten Midtåsen Solvold.

Thumbnail Image: