Norge til topps i Global Chefs Challenge

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

Geir Magnus Svae fra Vikersund og Christer Rødseth fra Aurskog tok gull og øverste plass på pallen i den prestisjetunge kokkekonkurransen Global Chefs Challenge, på verdenskongressen for kokker, WACS i Daejeon i Sør-Korea.
 

- Vi er så glade! Dette var moro, er den spontane reaksjonen fra Geir Magnus og Christer. Jubelen stod i taket fra den norske delegasjonen som spontant gikk frem på scenen og sang av glede og til ære for vinnerne.

Frem til finalen i Korea har det vært syv finaler i WACS regionene globalt. De syv finalelagene tilberedte en fireretters meny til 12 personer i løpet av fem timer.

Geir Magnus Svae er manager på Det norske junior-kokkelandslaget og er kjøkkensjef på Tyrifjord Hotell i Vikersund. Christer Rødseth er også på junior-kokkelandslaget og jobber til daglig som kokk på Le Grand Comptoir på Gardermoen.

Global Chefs Challenge blir av kokker ranket som svært prestisjefullt, og er en viktig pekepinn på nivået hos de ulike landene som deltar. Igjen bekreftet de norske kokkene at de ligger i tet.

- Vi har ventet på resultatet i over et døgn, og magefølelsen har variert hele tiden. Derfor var det ekstra gøy å dra seieren i land, gliser Geir Magnus Svae og Christer Rødseth, mens de gjør seg klar til å feire sammen med resten av nordmennene som er i Daejeon i Korea.

- Det har vært tøffe konkurrenter og dyktige lag vi har brynt oss mot, sier de to kokkene som laget en vegetarrett til forrett, fiskerett av Sterlingkveite fra Hjelmeland, kjøttrett av oksebryst indrefilet og jordbær til dessert. Rettene ble servert på tallerkener fra Figgjo.

UAE Dubai tok sølvet og Canada tok bronsen. I dommerpanelet satt den norske kokken Svein Magnus Gjønvik fra Trondheim Kokkenes Mesterlaug.

Turen går hjem til Norge i morgen, søndag. Neste Global Chefs Challenge blir arrangert i Norge i 2014, da skal den internasjonale kokkekongressen WACS arrangeres i Stavanger.

- Dette var en helt fantastisk finale for oss her i Korea, vi gratulerer våre kokker og har fått en pangstart på jobben vil skal gjøre frem mot Stavanger 2 til 6 juli om to år, sier prosjektleder Jørn Snorre Andersen og NKL president Kristine H. Hartviksen. Norges Kokkemesteres Landsforening, NKL overtar i dag stafettpinnen for WACS 2014, som arrangør for neste verdenskongress i Stavanger.

Main Image:
Thumbnail Image: