3000 personer spiser Sterlingkveite i Korea

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

Sterlingkveiten fra Hjelmeland skapte lettere kaos under WACS i Daejeon i Korea i dag, da Ryfylkekokken Frode Selvaag delte ut smaksprøver.

3000 delegater får smake hellefisken fra Hjelmeland i Korea denne uken.
Sterlingkveiten er en døråpner for norsk sjømateksport i Asia når den er ingrediens i to prestisjetunge kokkekonkurranser under den internasjonale kokkekongressen WACS i Korea; Global Chef Challenge og ungdomskonkurransen Hans Buesckens Young Chefs Challenge.


Dessuten serveres den norske Sterlingkveiten i en middag for alle delegatene på WACS2012 i Korea. Ryfylkekokken Frode Selvaag har vist frem hvordan man sløyer og parterer fisken, og gitt ut smaksprøver av rå fersk kveite. Sterlingsjef Magnus Skretting opplyser at dette er en sentral del av den strategiske satsingen mot markeder i Asia.


I dag inviterte Norge til en spesiell mottakelse som et stort team av norske kokker har jobbet i flere dager med å forberede, og også der skal den norske Sterling kveiten serveres sammen med over 1600 flasker norsk øl fra seks bryggerier. En liten smak av akevitt blir det også, fra den bunadskledde norske delegasjonen.


- Dette er Norges dag, hvor vi skal presentere oss før neste verdenskongress samles i Norge og Stavanger 2 til 6 juli 2014. Vi skal også vise en helt ny film fra Norge, der vi har med både flotte råvarer og natur, for å friste tusen kokker til Norge. Mottakelsen her sparker for alvor i gang forberedelsene til WACS2014 i Norge, sier kokkepresident Kristine Hartviksen i Norges Kokkemesteres Landsforening.

Den internasjonale kokkekongressen WACS kommer til Norge og Stavanger i 2014. - Vi i WACS 2014 og Norges Kokkemesteres Landsforening, NKL er her for å invitere verdens kokker til Norge, sier prosjektleder Jørn Snorre Andersen.
- Vi benytter anledningen til å promotere både norsk sjømat, landbruk og turisme i forbindelse med WACS2012 kongressen i Korea. Både USA, Tyskland, Japan, Storbritannia og Kina er viktige for oss. Her møter vi sentrale kokker og viktige beslutningstakere for mat og drikke for markeder vi satser i. Innsatsen gjør vi nå for å få 1000 kokker til WACS Stavanger 2014, opplyser de to.
 

Main Image:
Thumbnail Image:
Powered by Labrador CMS