NY DIREKTØR: Oslo-gutten Martin Andersen har lommene fulle av erfaring fra mange luksushoteller. Nå går han fra stillingen som salg- og markedssjef på The Thief til hotelldirektør for Saga Hotel og Apartments.

Martin har jobbet på amerikanske luksushoteller. Nå blir han direktør på Oslo-hotell

Martin Andersen går fra The Thief til Saga Hotel og Apartments. 

Publisert Sist oppdatert

– Det har alltid vært en drøm å lede et hotell. Jeg gleder meg til å komme i gang, sier Martin Andersen til Hotellmagasinet.

Den blide og utadvendte Oslo-karen, som også er en habil løper - har tross sin unge alder – en spennende bakgrunn, men mer om det senere.

Enorm erfaring

Saga Hotel og Apartments:

Sted: Frogner, Oslo

Antall rom: Hotellet har 50 rom, leilighetskomplekset 50 leiligheter pluss en gigantisk Penthouse.

Direktør: Martin Andersen (40)

Eier: Øystein Stray Spetalen

Saga Hotel Oslo består av hotellet med 50 rom og Saga Apartments med 50 leiligheter pluss en Penthouse på 200 m2. Byggene ble kjøpt av finansmannen Øystein Stray Spetalen for et drøyt år siden, og ligger bare et langskudd unna hverandre på Oslo vest – med Bogstadveien som nærmeste nabo.

I fjor satte hotellet omsetningsrekord, og til høsten starter arbeidet med utvidelse av lobbyen og oppussing til en moderne stil.

De siste årene har Martin jobbet som salg- og markedsføringssjef på luksushotellet The Thief i hovedstaden. Han tiltrer direktørstillingen 19. juni, og overtar etter Stian Opsalhagen.

Hotellet har rundt 40 ansatte.

VELKOMMEN: Resepsjonsområdet på Saga Hotel Oslo skal pusset opp til høsten. Hotellet ble kjøpt av Øystein Stray Spetalen for et drøyt år siden.

– Saga er en perle på vestkanten som trenger en salgsrettet person. Styret falt tidlig for Martin, og han svarte godt fra seg i intervjuprosessen. Vi er veldig glade for å få ham på laget, sier konsulent for Saga Hotel Oslo, Christian Sandberg.

Martin Andersen er utdannet ved hotellskolen i Sveits, og har jobbet over sitt halve yrkesliv i utlandet. Praksistiden gjennomførte han på restauranten Pavillon på Baur au Lac i Zürich med 2 Michelin-stjerner før han havnet på luksushotellene The Lowell, The Plaza og Waldorf Astoria i New York, og The Beverly Hilton i Los Angeles. 

Møtt verdensstjerner

Deretter bar det hjem til Norge og kommersiell direktør på Amerikalinjen. Og sist The Thief.

– Kjærligheten til hotellbransjen ble til gjennom Food & Beverage. Ett år ble til ti, og jeg hadde noen fantastiske spennende og lærerike år i USA. Men å være med på åpningen av Amerikalinjen var også stort, sier den ferske hotelldirektøren.

GLEDER SEG: 40-åringen starter i direktørjobben på Oslo vest mandag 19. juni.

Boutique- og stjernehotellet The Lowell i New York med 72 rom har flere ganger blitt kåret til et av byens beste hotell. I andre enden av skalaen Waldorf Astoria med 1413 rom. Martin har møtt flere av verdens største film- og musikkstjerner opptil flere ganger. Presidenter og statsministere var nesten daglig kost på Waldorf Astoria.

– I flere år hadde jeg ansvaret for 30 presidenter som bodde samtidig på hotellet over en ukes tid gjennom FNs høynivåuke. Lederne til Kina og Japan bodde i etasjene over hverandre og det samme gjorde India og Pakistan. Et hotell kan være en arena for felles interesser, men felles for alle kjendisene jeg har møtt er at de er veldig hyggelige og takknemlige folk. Luksussegmentet har alltid tiltrukket meg, men mye har endret seg i løpet av de siste 15 årene: Alle hotell kan ha et fint bad og deilig seng, men luksus har gått over til å bli mer personlig. I dag handler det i større grad om folkene fremfor produktet. Se på Amerikalinjen: Folkene ved hotellet skapte femstjerners service! forteller 40-åringen.

Riktig og god kommunikasjon

– Hva krevdes det av deg å levere service til verdensstjerner, Martin?

– Du må være proaktiv, og etablere et personlig forhold som gjør at de kan stole deg. Når kjendisene på dette nivået booker seg inn på hotellet setter de sin lit til at du kan ta vare på dem. Du må hele tiden ligge et steg foran og tenke fram i tid for å gjøre oppholdet mest mulig behagelig. Riktig og god kommunikasjon er avgjørende.

HØY STANDARD: Saga Hotel med 50 rom ligger bare et langskudd unna Bogstadveien, og holder høy standard. Saga Apartments har 50 leiligheter. Eier er investor Øystein Stray Spetalen.

Martin har reist mye i Midtøsten og Asia, og understreker at de mange ulike kulturene krever at en er fleksibel og rundt i kantene.

– Jeg husker at jeg en gang måtte måle opp hvor mange meter det var fra heisen og fram til gjestens seng. I ettertid kan en le av det hele, men for kulturen og gjesten var det utrolig viktig å vite dette.

– Hva kan du tilføre Saga Hotel, Martin?

– Det er et ekstremt veldrevet lite hotell, og jeg kommer inn med energi og lidenskap for de gode gjesteopplevelsene. Nå skal jeg bruke den første tiden til å observere, så får vi se hva som skjer etter hvert. Dette kommer til å bli veldig bra, sier Martin Andersen.

Powered by Labrador CMS