Lyspinnen som renser kjølerommet

Snap ‘n’ Care desinfiserer kjølerommet og reduserer risiko for smitte, lover produsenten. Nå er systemet lansert i Norge.

Publisert Sist oppdatert

Snap ‘n’ Care benytter banebrytende tysk teknologi som reduserer kostnader til desinfiseksjon av kjølerom og risikoen for smitte gjennom mat, skriver Adaptive Solutions i en pressemelding.

Produktet ser ut som en ser ut som en stor lightstick, men fungerer ved at man «knekker» den og henger den i taket på kjølerommet. Der tar den knekken på 99,9 prosent av alle mikroorganismer, fra virus til mugg.

Prisvinnende teknologi

Snap ‘n’ Care har vunnet seks priser, blant dem Plus X for innovasjon og Green Apple for «Environmental Best Practice». Produktet er EU-godkjent til bruk med mat i henhold til biociddirektivet (98/8/EF), inkludert bruk i offentlige helseinstitusjoner og private hjem.

– Desinfeksjonsmiddelet går ikke inn i maten. Det er godt å vite at Snap ‘n’ Care er så velutprøvd før vi lanserer produktet i Norge, sier daglig leder Alexander Leirvåg i Adaptive Solutions.

Økt temperatur

Han peker på økt matvaresikkerhet, redusert energiforbruk, mindre svinn, luktfrie kjølerom og reduserte kostnader til renhold som fordeler ved produktet, og framhever at temperaturen i kjølerom kan økes fra 5-­7 °C til 7-­8 °C.

– Det reduserer energiforbruket med omtrent ti prosent. Behovet for renhold av kjølerommene reduseres. Det er bra for både bunnlinjen og miljøet, sier Leirvåg.

Ifølge Adaptive Solutions kan restauranter, kantiner, skipskjøkken og cateringselskaper redusere risiko og kostnader ved hjelp av systemet. Én Snap ‘n’ Care desinfiserer 5 m3 kjølerom i 30 dager før den må byttes. Er kjølerommet større kan man ganske enkelt benytte flere, skriver selskapet.