Tegner 367 unike hotellrom

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

Nordic Sea Hotel på Vasaplan i Stockholm er med sine 367 hotellrom et av byens største. Designeren Alexander Lervik har tatt imot utfordringen til å gi hotellet et nytt utseende der alle rom skal være unike. 

De første prototyprommene sto ferdig til Stockholm Design Week i februar, og totalrenoveringen av hotellet skal settes igang i løpet av året. 

Alexander Lervik fikk oppdraget med å gi hotellet en ny look i hard konkurranse med andre designbyråer. Dette blir Lerviks første hotellprosjekt. 

- Med Alexander har vi funnet en konseptidé som kommer til å ta Nordic Sea Hotel videre fremover og som passer godt inn i vår portefølje av unike anlegg. Alexanders brede bakgrunn både som møbel-, produkt- og lysdesigner og med et antall oppdrag som interiørarkitekt for både butikker og restauranter, gjør at han forstår vår virksomhet veldig godt, sier Satu Andersson, direktør for Nordic Sea Hotel og Nordic Light Hotel i en pressemelding. 

Lokal forankring

Siden starten har Nordic Sea Hotel hatt en lokal forankring i innredning og konsept, som har hentet inspirasjon fra Stockholm og sjøen rundt. Hotellet feirer tiårsjubileum i 2011, og går det neste tiåret imøte med et nytt utseende. 

- Det er veldig spennende å få videreutvikle Nordic Sea Hotels lokale konsept. Hotellet inngår ikke i noen kjede, og det er viktig å beholde det personlige, individuelle preget. Min visjon er å formgi 367 unike rom, som alle skiller seg fra hverandre. Stockholmsbilder blir viktige elementer og innredningen er spesialtegnet for hvert hotellrom. Jeg har blant annet  tegnet en ny stol som produseres av Moroso og armaturer som produseres av Dark. Man skulle kunne si at følelsen etter renoveringen blir likt et boutiquehotell, men i mye større skala, sier Lervik. 

Han mener at en av de største utfordringene ligger i å finne et holdbart konsept for hotellets minste rom som har en gjennomsnittlig størrelse på ti kvadratmeter, og som er uten vindu. Der er det om å gjøre å legge til rette for en effektiv overnatting men samtidig gi en god opplevelse til gjestene. 

- En del av løsningen ble fototapeter som viser 360 graders utsikt mot Stockholms mange fantastiske utsikter, avslutter Lervik. 

Bred bakgrunn

Alexander Lervik har for øvrig utmerket seg innen både produktdesign og interiørdesign, og har formgitt alt fra møbler, tekstil, glass og industriell design til restauranter, nattklubber og butikker. Arbeidene hans er representert på designmuseet i Oslo, samt på Nationalmuseum i Stockholm og Röhsska i Göteborg. 

Nordic Sea Hotel var det første hotellet i verden med helårs isbar, som åpnet i 2002. Hotellet inngår i gruppen Nordic Hotels & Resorts som i dag samler åtte unike varemerker under en paraply. Blant de andre anleggene er norske Farris Bad,  Selma Spa og Copperhill Mountain Lodge. 

Main Image:
Thumbnail Image:
Main Image Credit:
Alexander Lervik tegner 367 unike hotellrom til Nordic Sea Hotel i Stockholm. (Foto: Nordic Sea Hotel)
Powered by Labrador CMS