Smart satsing fra Oras

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

Den nye storsatsingen fra Oras er full av smarte og intuitive løsninger som skal gjøre at den treffer bredt.

Kranserien Oras Optima får en rekke nye medlemmer, og den nye storsatsingen ble presentert for presse og bransjen torsdag i forrige uke.

Med en slik førpremiere ønsket Oras også å få innspill på produktene før de havner i butikkhyllene. Med andre ord er det fortsatt åpent for visse endringer. Produktene vil lanseres i to omganger, der basisproduktene dukker opp i slutten av mai, og den andre delen i oktober.

Med introduksjonen av de nye batteriene vil de gamle Optima-produktene faset ut. Brukervennlighet er et sentralt stikkord i utviklingen. Samtidig som design og funksjoner er utformet for å møte den stadig voksende eldre gruppen av befolkningen, skal den ikke ekskludere andre brukere. Ønsket er å lage et produkt som kan gå hjem hos alle aldersgrupper.Oras Optima-serien består av flere ulike batterier til servant, kjøkken og dusj/bad. Serien er merket med Smart Included, som antyder at det er mer enn bare en kran, med både teknologiske og designmessige finesser. I bunnen ligger det berøringsfrie blandebatteriet som allerede er på markedet. Dette blir en del av den nye serien.

Et av de mest påfallende grepene i de nye batteriene er å utforme hendel og detaljer i en annen farge/materiale enn resten. Dette er laget i svart kompositt, og skal i tillegg til å skape en kontrast også gi et godt grep.

Videre kan man få en knapp med trådløs overføring som man kan styre kranen med. Kjøkkenkranene i serien har også detaljer i samme komposittmateriale. Kjøkkenarmaturene vil blant annet kunne fåes med elektronisk avstenging av vanntilførselen til vaskemaskinen som skjer automatisk etter valgt antall timer. Man kan også få berøringsfri funksjon med mulighet til å stille inn temperaturen, samt display som viser temperatur.

Kjendiskokk Charlotte Mohn Gaustad har fått muligheten til å teste ut et kjøkkenarmatur over en periode. Hun hadde mange lovord å komme med under førlanseringen, hvor hun for anledningen også disket opp med frokost tilberedt av lokale og til dels egenproduserte/høstede råvarer. Mohn trakk blant annet frem fordelen med å slippe å berøre kranen underveis når man står og tilbereder mat, og at man kan stille inn temperaturen på vannet etter hva man driver med.

Dusj/bad-armaturet betjenes ved å vri hendelen oppover for dusj og nedover for bad. Tydelige symboler og store fonter skal gjøre det enkelt å sette seg inn i funksjonene.

Teaser:

Den nye storsatsingen fra Oras er full av smarte og intuitive løsninger som skal gjøre at den treffer bredt.

Main Image:
Thumbnail Image:
Main Image Credit:
Charlotte Mohn Gaustad demonstrerte bruken av et av kjøkkenarmaturene.
Powered by Labrador CMS