Rocka fornying

Publisert Sist oppdatert

- Her blir rommet til Mia Gundersen, vi har ikke fått opp bilder enda, men vi har fått tilgang på mange bilder av den kjente kunstneren, forteller hotelldirektør Line Vikrem.

Det er med stolthet hun viser fram hotellet, etter en omfattende oppussingsperiode er hotellet blitt flunkende ”nytt”. Rommet til Mia er lyst og lekkert med lilla pledd over sengen og puter med glitter som matcher sengepleddet.

- Vi legger vekt på å være et litt ”annerledes” hotell hvor vi tar i bruk historien til omgivelsene våre. I og med at hotellet ligger i Olavskvartalet med Olavshallen vil vi gjerne gjøre stas på flere av gjestene som har oppholdt seg her mens de har hatt forestilling i Olavshallen. Mange artister og gjester har foretrukket oss fordi de kan gå ”tørrskodd” til forestillingen. Derfor har vi lagt vekt på å være et backstegshotell med rockepreg, sier Vikrem. Hotellet har planer om at blant annet DDE, Postgirobygget, Åge Aleksandersen, Dum Dum-boys, De Derre skal få ”sine” rom. Flere av artistene har gitt bort både bilder og ulike gjenstander som skal pryde veggene, når hotelldirektøren får tid til å sette preg på rommene.

Nytt konsept

Resepsjon og lobbybar i ett.

Tidligere var dette Choice-hotellet et Clarion hotell, men nå er det i tillegg blitt et Clarion Collection hotell. Hotelldirektøren forklarer hva det innebærer:

- Clarion Hotell Grand Olav var et fullservice hotell med klassisk stil og det hadde ikke vært gjort noe med hotellet siden det ble åpnet i 1989. Clarion Collection er et nytt merke innenfor Choice-kjeden, som blant innebærer at vi kan tilpasse hotellet til vår historie. Nå satser vi på individuelle forretningsreisende og er et rom/frokost hotell. Vi blir et annerledes hotell innenfor Choic-kjeden. Vår historie er at vi har gjort hotellet til et backsteghotell med rockepreg. Og vi bruker de ressursene som til enhver tid finnes på hotellet. Kjøkkensjefen vår er fra Indonesia, det betyr at vi har en del asiatisk mat, men selvfølgelig også tradisjonell norsk. Men litt forandring fryder ganen, som kjent, sier hun.

Line Vikrem var inntil for litt over et år siden markedssjef ved hotellet, men rykket opp som direktør i februar i fjor. Og har hatt store utfordringer i og med at hotellet har gjennomgått en omfattende fornying. Det er Wenaas-gruppen som eier hotellet som har stått for kostnadene i forbindelse med restaureringen. Vikrem forteller at hun tror budsjettet på 10 millioner og vel så det er brukt i forbindelse med oppussingen.

Resepsjon med lobbybar

Lobbybaren og resepsjonen er det første en kommer til i hotellet. Resepsjonisten er også den som serverer drinker eller et glass vin. Hit kan en komme for et glass, enten før en forestilling i Olavshallen eller kun for å ta et glass om en er gjest på hotellet eller for folk flest.

- Resepsjonistene våre har fått spesialopplæring til både å servere drinker samt å ta godt vare på våre gjester. En skal føle seg velkommen til dette spesielle hotellet. Vi har gjester som stadig kommer tilbake til oss, og de skal vite at vi setter pris på dem, sier hotelldirektør Vikrem. Hun forteller at også hotellmedarbeiderne er ”crew” på dette hotellet.

- Vi har fantastiske medarbeidere. Jeg er vel den som har minst ansinitet med mine fem år, vi har også lavt sykefravær, det tilsier at folk trives og blir tatt godt vare på, fastslår hun.

Gjestene på hotellet blir tilbudt frokostbuffet, kaffe og te i alle varianter, samt frukt er tilgjengelig hele døgnet. Vaffeljernet er tilgjengelig på ettermiddagstid før en får tilbud om kveldsmat. Alt dette er inkludert i prisen

- Det er viktig å tilby gjestene noe å bite i samt kaffe og te. Nå har vi nettopp kjøpt inn en lekker kaffemaskin som lager både kaffe latte og cappuccino og espresso. Også kan vi tilby gjestene våre store familierom, vi har kun dobbeltrom og flere store suiter som kan brukes både som et møterom til om lag 10 personer. I første etasje har vi også to møterom for ca. 30 personer. Ja, som må du få med at alle rommene selvfølgelig har nye TV med flatskjerm samt dvd-spiller. Og filmer er å få lånt i resepsjonen, forteller direktøren som også kan låne ut spill og magasiner til gjestene. I kjelleren står en Smalbil som gjestene kan låne får en billig penge.

- Vi ligger midt i sentrum og vi vet at mange av gjestene våre, spesielt forretningsfolk, har møter rundt om i byen, og da kan det være greit å ha en liten bil tilgjengelig. Overskuddet av utleiebilen skal gå til et veldelig formål, presiserer hun.

Det ”andre” hjemmet

Direktøren forteller videre at Clarion Collection Hotell Grand Olav satser stort på å gjøre det hjemmekoselig for gjestene. Det er mange forretningsfolk som har Hotell Grand Olav som sitt ”andre” hjem.

- Vi har gjestekvelder med ulike temaer som vinsmaking, bowling, julebord og sommerfest. Vi har også invitert gjestene på ake-tur i Bymarka. Her har vi spill som kan lånes ut, vi satser stort på at de skal føle seg ”hjemme”, og det ser ut at vi lykkes godt. Høsten er allerede fullbooket. Nå gjenstår bare den siste finpussen før vi kan si at vi er helt ferdige med renoveringen og kan ta hele hotellet i bruk, sier hotelldirektør Line Vikrem.

 

Thumbnail Image: