Nytt hotell i Ulsteinvik

Publisert Sist oppdatert


- Det går strålende her oppe. Faktisk tror vi vi har litt liten kapasitet. Faktisk spør vi oss selv allerede nå om skal vi bygge en etasje til. Men det blir ikke i år, ler direktøren.

- Majoriteten av våre gjester er forretningsreisende her i bygda, så tilsiget av gjester er jevnt. Vi kom litt sent i gang, men har fra starten opplevd en gedigen interesse for hotellet, sier en oppglødd hotelldirektør.

Meinseth suppleres optimistisk av kultur- og oppvekstsjefen i Ulsteinvik, Leif Ringstad, som kan betrakte bygdebyens nye landemerke fra kommunehuset:

- Kulturhuset, som ble bygget i tilknytning til hotellet, gir Ulstein og Søre Sunnmøre ei ny bestestue. Og nettopp kombinasjonen av hotell og kulturaktiviteter har kommunen veldig stor tro på. Døren blir i praksis aldri låst i kulturhuset, sier kultursjefen, som også får ros av direktøren.

- Det er flere steder at samarbeidet mellom private og det offentlige på kultursiden har gått litt på skeive, men her i bygda har vi en fantastisk kultursjef som er lett å jobbe med og vi har hatt flere store arrangementer som har gått strålende. Kulturhus og hotell sammen er en knallide, sier hotelldirektør Odd Petter Meinseth.

Storkontrakter

Og uten at kultursjefen bruker ordet har ulsteinvikingene for lengst døpt hjemstedet Gullsteinvik, der store næringslivsaktører, som Ulstein-konsernet, Rolls Royce og Kleven Maritim, for å nevne noen, fort vekk skriver kontrakter på gode halvmilliarden, og mer. Det lokale hotell- og kulturhusmarkedet består også av et omfattende rederimiljø i supply- og fiskerinæringene i Fosnavåg i Herøy kommune, et par mils vei unna.

Tøff konkurranse

- Vi er oss helt bevisste på at vellykket hotelldrift ikke kommer rekende på ei fjøl, sier hotelldirektør Meinseth. Vi satser blant annet på internasjonal mat fra kjøkkenet, og jeg har med meg folk fra

”Bølgen & Moi”, som sikrer at vi blir i den gastronomiske toppklasse på våre kanter. Men vi skal helt klart også ta vare på lokale mattradisjoner, med lokale råvarer. Husk at her kommer jo fiskene sprellende blodfersk praktisk talt rett inn på panna.

- Norges skipsbyggingselite er å rett utfor inngangsdøren. Der veksler gode og magre tider, i nokså krappe topper og bølgedaler. Kan ikke hotelldriften dermed bli litt av en ”rusketur”, på lang sikt?

- Lokalt næringsliv vil alltid ligge i bunn av virksomheten. Kurs- og konferanser er derfor naturlige som satsingsområder, og vi ser ingen geografisk begrensinger, med hensyn til hvor vi skal markedsføre oss. På våre kanter opplever vi for øvrig sterkt vekst i turismen, og det er naturlig for oss å få med oss dette også.

Hvorfor skal så hotellet og kulturhuset lykkes i et knallhardt marked? Hotelldirektøren og kultursjefen fremhever dessuten den spesielle sunnmørsnaturen, muligheter for aktiviteter som havfiske, røff rafting i et unikt miljø tilhavs eller innaskjærs. Hotellet har dessuten en idé hotellet om å la et nedlagt kraftverk danne rammen rundt spesielle, kulinariske opplevelser, med servering og arrangementer inne i hallene der kraften tidligere ble produsert. Eller utflukter til Borgarøy, som er et restaurert handelssted i skjærgården like utenfor Ulsteinvik.

Hotell med dypvannskai

- Vi kan by på mye, som er både nytt og positivt annerledes, og til og med veldig og praktisk. Vi er vel et av få hoteller med dypvannskai. Så ved skipsdåper kan gjestene spasere rett fra hotellets fasiliteter og om bord, sier direktøren, mens kultur- og oppvekstsjef Ringdal rimeligvis er vel så opptatt av kulturdelen, som nå gir bedre muligheter for profesjonelle aktører som ikke har vært i Ulstein tidligere.

 

6200 kvadratmeter hotell

Hotellet og kulturhuset koster i alt 115 millioner kroner.
Choice Hotels Scandinavia, leier bygget av en aksjonærgruppe bestående av Ulstein Kulen AS og John Kleven AS. Forskjellige grener av Ulsteinfamilien er inne med eierandeler, men ingen gruppering, andre enn hovedaksjonærene, har mer enn 10 prosent.

Hotell og kulturhus er til sammen 6200 kvadratmeter med 2000 kvadratmeter konferansearealer og plass til over 500 personer i kulturhusets Amfi. Kinoen i kulturhuset får plass til 118 personer. Hotellet får 93 rom, derav to suiter på 90 kvadratmeter, og ellers bar og restaurant.

 

Thumbnail Image: