Lysende design fra Philips

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

Mange forbinder Philips med teknologi og funksjonalitet, men nå utmerker selskapet seg også innen design, og da spesielt av lamper.

Philips forandret strategi for ca seks år siden og dette kan man tydelig se i dag. Selskapet samarbeider nå med flere av de største firmaene innenfor design på områder fra klær til møbler, biler og belysning. Philips vant 124 designpriser i 2012, og allerede i 2013 har selskapet vunnet 39 iF design awards og 22 red dot design awards for designporteføljen. 15 av disse er innenfor design av lys og lamper til hjemmet.

- De siste årenes imponerende designresultater viser en tydelig utvikling. Det er viktig å følge med Philips hvis man vil se de nye tendensene innen design –spesielt innenfor lysdesign. Det at vi markerer oss på dette feltet er helt nytt. Philips er det første brandet i sin størrelse som satser på å utvikle lampedesign i forskjellige prisklasser som markerer seg i internasjonal kontekst, sier Dorrit Hoffman, Nordic Commercial Director, Consumer Lighting i en pressemelding, og legger til:

- I en norsk kontekst, er det er dessuten spennende å legge merke til at det prisvinnende lampedesignet i stor grad er inspirert av den nordiske stilen og linjene. Rent og enkelt uten å være kjedelig. Den nordiske designstilen er tilsynelatende nøkkelen til internasjonal suksess.

 

I løpet av sommeren 2013 vil flere av Philips prisbelønnede lampedesign komme på det norske markedet. To av disse viser noe av utvalget og spennet i priser. Ecliptic er en helt ny lampe fra Philips serie med toppdesignet Lirio by Philips. Den har mange særegne karakteristika både når det gjelder form og lysfunksjon. Den asymmetriske ovale formen gir lampen en futuristisk look og kan henges både vannrett og på skrå.

Ecliptic er støpt i aluminium med selve lyset skjult inne i ovalen. Lampen er designet på en slik måte at lyset ledes både ned og ut i rommet uten å blende. Ecliptic er på denne måten også en multifunksjonell lampe som kan henge de fleste steder i hjemmet – ikke bare over spisebordet. Den har veiledende priser på rundt fem og syv tusen kroner.

Ecomoods Friends er en elegant og dråpeformet pendel som både gjør seg godt alene eller sammen med andre lyskilder. Ecomoods Friends lyser fint opp i ethvert rom med et varmhvitt og energibesparende lys. Den fås i fire forskjellige farger. Veiledende pris ligger på ca 700 kroner.

Teaser:

Mange forbinder Philips med teknologi og funksjonalitet, men nå utmerker selskapet seg også innen design, og da spesielt av lamper.

Main Image:
Thumbnail Image:
Powered by Labrador CMS