Klarere definisjoner mellom hotellklassene

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

Selv om ikke stjernegraderingen av hoteller slår igjennom her i Norge ser utenlandske trendforskere at man får et klarere skille mellom hoteller. Luksushotellene blir enda mer lukseriøse. City-hotellene blir enda mer spacet, mens de økologiske og miljøvennlige hotellene nå tar den helt ut. I alle fall om vi skal tro designerne Elizabeth Leriche og Vasken Yèghiayan.

 

Under 2010 – utgaven av messen Equip`Hotel i Paris presenterte de tre mulige framtidskonsept for hotellbransjen. Alle tre konseptene har ett mål. Det å sette gjesten i sentrum.

City Easy er hoteller som er spesialdesignet for det urbane mennesket. Alt av tekniske duppeditter på rommet, men med minimal tilstedeværelse for hotellets ansatte. Her foregår all handel, fra innsjekk via mat og drikke, til utsjekk via kort og pinkoder. Her har gjestene muligheter til å designe fargene i rommet gjennom avansert lysteknologi.

I City Easy konseptet er det også tatt høyde for at morgendagens generasjon hotellgjester tilbringer mye tid i sengen så her der det kontakter og tilkoblinger for iPhone og iPad i en armlengdes avstand fra midt i sengen. Kan man få plass til et nedfellbart bord slik at også spisingen kan gjøres i sengen har man sikret seg enda en stjerne hos de unge og trendige.

Green Theraphy er hoteller helt på den andre enden av high-tech skalaen. Her er det miljøet som er satt i fokus. Både for gjesten og hotellet. Her finner vi innredninger som gjør at du puster dypere og slipper ned skuldrene. Planter er på plass både på rommet og i frokostsalen der du selv kan plukke friske ferske urter til maten. Du går på do på en pappeske der du fyller på med flis for å hindre lukt. Møblene er laget av stokker – gjerne drivved. Alt for å redusere dine Karbonfotspor på kloden. Eksempelet på løsninger som ble presentert i Paris egner seg nok under helt andre klimatiske forhold enn det vi har i Norge, men det var stilig og spennende løsninger.

New Elegance er navnet på den nye luksusen – den urbane. Her snakker vi om topp-produkter både i håndverk, tre og stoffer og bad som tilbyr litt mer enn dusj toalett og en håndvask. Her er det gjerne badekar med bobler. Tykke tepper på gulvene og skinn i stoler og sofaer, gjerne Chesterfield. Samtidig skal rommet gi deg en kulturell avslappende opplevelse gjennom farger og dekorasjoner.

En ting er sikkert. Det er at hotelldesignere og hotelleiere vil lide valgtes kvaler i framtida. Skal de velge det ene eller det andre på hele hotellet eller skal etasjer og seksjoner bygges sånn eller slik. Skal man gå for det grønne fra A til Å eller noe midt i mellom. 

Main Image:
Thumbnail Image:
Main Image Credit:
I Green Theraphy-rommene er alt resirkulerbart og laget i tre og andre resirkulerbare naturprodukter.
Powered by Labrador CMS