Full treff for Jegertunet

Publisert Sist oppdatert

Jegertunet er et intimt lite hotell som ligger i Sønderled mellom Kragerø og Risør. Omkranset av skog og med en liten ferjetur til sørlandsbyen Risør. Hotellets nye daglige leder Connie Gustafsson, som også er kokk, forteller om djerve planer for utvidelse av hotellet, drift så vel som nye tanker rundt meny og kjøkken. I dag har hotellet to suiter og åtte dobbeltrom. I tillegg kommer feriehusene og med dem er kapasiteten 60 senger. De kan kjøre kurs/konferanse for 25 personer og bespise opptil 80 personer.

– Det er svært populært å feire bryllup eller jubileer her hos oss, forteller restaurantsjef Sigrid Jakobsen. Hun har vært ansatt siden hotellåpningen 1. mai 1989.

Hotellet kjører gjennomført stil med jakttrofeer og peis også i restauranten.

Skytterhotellet

Jegertunet er kanskje mest kjent for sitt tilbud til skyttere.

Under oppholdet kan gjestene avlegge jegerprøven og Sigrid skyter raskt inn at det dreier seg om jegerprøven for småvilt. Instruksjon i hagleskyting blir også tilbudt. Landets første leirdueskytebane ble åpnet i 1984, av daværende kronprins Harald. Skytebanen ble raskt populær. Og fem år etter åpnet hotellet for å tilby proper overnatting til skytterne. Til da hadde de fristet en kummerlig tilværelse i brakker og campingvogn.

Jegertunet driver også utleie av feriehus, det dreier seg om hus på mellom 170 og 200 kvadratmeter, med innendørs svømmebasseng, peis, boblebad og badstue.

Slik er planene

Nå foreligger planer om en storstilt utbygging av hotell og leilighetskompleks, og blir det godkjent av Risør kommune, økes kapasiteten betraktelig. Går det som utbyggerne vil, vokser anlegget med hele 15.000 kvadratmeter.

Planen innebærer en betydelig utbygging rundt Jegertunet Hotell, med blant annet 50 nye hotellrom, 90 hytter/leiligheter og et bygg i 10 etasjer med restaurant og pool på toppen. 27 meter høyt kommer det til å bli. Øverste og nederste etasje vil være allment tilgjengelige, og skal fungere som lobby, bar, restaurant og lignende. Bygget vil bli bygd opp med moduler på en slik måte at 40% av hver etasje blir luft. Bygget vil minne litt om et DNA-molekyl, der modulene vil svinge seg oppover rundt en akse, bundet opp av stålsøyler. På grunn av utbyggingen blir den gamle leirduebanen nedlagt, for å bli erstattet med en innendørs laserskytebane i et flerbruksanlegg. Dette tiltaket har blitt godt mottatt i lokalmiljøet. Byggeperioden vil strekke seg over flere år.

Helt vilt på kjøkkenet

– Vi serverer vilt, slår Connie fast. 26 åringen har bakgrunn som kokk på Grand Hotell i Oslo og Aquavit i New York. Han har vært kjøkkensjef hos Lambs Restaurant i London og hos Storlien Høyfjellshotell i Sverige. I tillegg har han reist som matstuderende kokk til Reykjavik, Paris og Milano.

– Her går det i hjort, reinsdyr og elg. Vi serverer oksefilet, såklart, for gjestene vil ha det, sier Connie. Han forteller at de benytter seg av det skogen har å by på, kantareller, bær og urter. Og han tar gjerne natur og vekster inn for å pynte bord og hotell.
Det er ikke fritt for at staben skvatt da han innførte blåbærsaus til reinsdyrfileten.
– Han har kommet inn med veldig mange nye tanker og måter å gjøre ting på, sier Sigrid. Det er spennende med nye momenter i menyen, mener hun.

Connie har reist i 4 – 5 år og mener at roen og stillheten på en plass som Jegertunet ikke kan oppskattes nok.
– Det er litt forskjell på en by med 20 millioner innbyggere og en rolig plett som Sønderled. Her er det godt å være, avslutter daglig leder Connie Gustafsson.

 

Thumbnail Image: