Første svanemerkede kontorstol

Publisert Sist oppdatert

Stolen har allerede vunnet en rekke priser for sine bruksegenskaper og sitt karakteristiske design. HÅG er den første kontorstolprodusenten som er godkjent med det offisielle miljømerket Svanen.

- Dette er en flott godkjenning som gir anerkjennelse til det miljøarbeidet som HÅG bedriver, sier administrerende direktør Lars I. Røiri. HÅGs filosofi er at alle har et ansvar for å ta vare på vår felles natur og utvise sosialt engasjement. HÅG skal være et fyrtårn innenfor miljøvern. Det stiller store krav, men denne utmerkelsen viser igjen at vi er på rett vei.

– Mange av de profesjonelle innkjøpere som tar miljøhensyn etterspør Svanemerkede produkter og det er derfor gledelig at HÅG bidrar til å gi disse valgmuligheter, sier direktør Alvhild Hedstein hos Miljømerking som tror flere vil følge etter.

HÅG designer og markedsfører kontorstoler for det norske og internasjonale markedet. Lars I Røiri opplyser det har vært en viktig drivkraft at profesjonelle innkjøpere stadig blir mer miljøbevisst. Tidligere var det mange store ord og lite handling, men dette er i ferd med å endre seg sier han.

- Allerede i 1995 startet bedriften med å sette miljø høyt på dagsordenen, ved blant annet å ta i bruk resirkulert plast fra bruskorker og gamle støtfangere i produksjonen for å støpe rygg og sete til stoler. I det offentlige er man pålagt å minimere miljøbelastningen ved innkjøp. Dersom man velger svanesertifiserte produkter vet man at de holder en høy miljøstandard.

Miljømerking stiller blant annet krav til redusert bruk av helse- og miljøskadelige stoffer i produksjonen, bruk av resirkulert metall og plast, mulighet for gjenvinning ved endt brukstid, god holdbarhet og slitestyrke, samt til produsentens avfallshåndtering og internkontroll.

Thumbnail Image:
Powered by Labrador CMS