Fargene kommer

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

 

Etter noen sesonger med heller laber aktivitet, ser flere det berømte lyset i tunnelen. Og ser du godt etter, vil du oppdage at lyset har et stort fargespekter.


 

 

Det som er nytt innen utemøblering er at mange leverandører kan tilby møbler og tilbehør med farger.

– Tiden hvor møbler til utebruk kun fantes i sort, aubergine, brunt eller beige er definitivt over, sier


Bo Sørensen koser seg i Z-sack. Denne ”stolen” minner mest om den gode gamle sacco-sekken, men er designet for utebruk.

 

Bo Sørensen fra det danske Zederkof. Nå finnes møbler og tilbehør som parasoller i et bredt fargespekter. En annen trend Sørensen trekker frem er at det er mange som kompletterer uteserveingen sin med noen få møbler i sterke farger.

– Jeg har sett eksempler på at restauranter for eksempel har gått til anskaffelse av noen få stoler i limegrønt eller knallrødt og dem satt sammen med de øvrige møblene. Det piffer utvilsomt opp uteserveingen for dette er jo noe nytt som vi ikke er vandt til å se, sier han.

 

Lounge er in

Trenden med loungemøbler til uteserveringen holder seg og ser også i år ut til å være det hotteste akkurat nå.

– Serveringssteder kjører loungestil både ute og inne og stilen gir et litt eksklusivt preg. Jeg har sett folk stå i kø for å få sitte i loungen i uteserveringen, noe jeg tror kommer av det litt eksklusive preget et slikt arrangement har. Gjestene får litt vip-stemning, mener Sørensen.

Det er mye spennende innen dette møbleringssegmentet, og de leverandørene Hotellmagasinet har snakket med anbefaler at restaurantene raskt tar kontakt hvis de går med planer om å piffe opp uteserveringen. Mange modeller har leveringstid, og de kan bli utsolgt.

 

Tørre puter

Kjører du loungestil på uteserveringen, er det en viss fare for du må påregne ekstra arbeidsinnsats fra de ansatte for å redde unna puter og pledd hvis den norske sommeren skulle vise seg fra sin sedvanlige side, det vil si regn. Det kan unngås.

– Vi har jo sett at dette er en utfordring når man driver uteservering og av den grunn er det utviklet puter som tåler vann. De er laget av et vannavstøtende materiale som gjør at putestoppen holder seg tørr. Samtidig er selve innmaten i putene slik at vann som trenger inn fra sømmene raskt finner veien ut igjen og putene ikke blir våte, sier Sørensen. Putestoffet er også brannhemmende. 

En av nykommerne på markedet er et møbel som kan minne om den gode gamle sacco-sekken. Møbelet har fasong som en stor pute og er sydd i samme materiale som stolputene. Denne er også egnet til å stå ute gjennom en norsk sommer.

 

Skjerming for alle forhold

Det er ikke bare innen møbler det er fargerikt denne sesongen, også parasoller fås i nye farger. I tillegg kan det kanskje være en ide å se på uteserveringens skjerming generelt, den norske sommeren har en lei tendens til å være ustabil. Den ene dagen er temperaturen passe, den neste er det kaldt, og baseres driften på servering ut i de små timer kan det tenkes gjestene ville satt pris på både skjerming og ekstra lys. På markedet finnes det løsninger med tak, sidevegger, glass, belysning med led-lys, takrenner og nedløpsrør i samme produkt.

– Og styring av taket skjer med et tastetrykk på fjernkontrollen, forteller Terje Lindstad i Palmiye. 

Main Image:
Thumbnail Image:
Main Image Credit:
Det er viktig at miljøet er innbydende for at ditt sted skal vinne kampen om gjestene denne sesongen. (foto: Palmiye)
Powered by Labrador CMS