Designdrøm i Alicante

Publisert Sist oppdatert

Hospes Amérigo ligger i nærheten av byens rådhus, samt et par kvartaler fra byens promenadegate ved havnen, ”La Esplanada”. Foto: design hotels™

I et rolig strøk, et par gater bak Alicantes havnepromenade, ligger Hospes Amérigo. Et relativt nyåpnet hotell tilhørende den stilsikre hotellgruppen design hotels™. Hotellets første møte med sine gjester var i juni 2004, men den offisielle åpningen fant først sted i den spanske feriebyen 9. juni 2005.

Hospes Amérigo har som katten hatt utallige liv. I dag fremstår den som alt annet enn rotløs og søkende. Det som tidligere var et dominikansk kloster har i en lengre periode fungert som kontorbygning og i den senere tid også som leilighetskompleks. Det er vanskelig å forestille seg denne historien når vi vandrer rundt i de elegante gangene, og inn i de unike værelsene. I følge design hotels™ har Hospes Design Team kombinert de nyeste trendene innen design med den originale arkitekturens autensitet og renhet for å oppnå det unike og elegante miljøet.

Resultatet har blitt et intimt og interessant hotell midt i et av Alicantes mest travle byområde.

Foto: design hotels™

Det første som møter oss er en vakker passasje mellom hotellets to bygg – som henger sammen i den ene enden. Opprinnelig var denne passasjen en allé mellom de byggene. Enkelt fortalt kommer man til hotellets resepsjon og hotellets værelser ved å gå inn døren til høyre. Tapasbaren og gourmetrestauranten entres ved å bruke døren til venstre.

En gamleby er som kjent svært kompakt i byggestil, og her har Hospes Amérigo løst behovet for utearealer ved å bygge en takterrasse. Her kan den hete spanske natten møtes i baren ved svømmebassenget – med fantastisk utsikt opp mot den flombelyste byborgen.

Hotellet byr også på 74 standard dobbeltrom, tre juniorsuiter og tre suiter. Av andre tilbud har hotellet en sauna, et solarium, velutstyrt treningssal, et bibliotek, selskapslokaler og en bankettsal.

Flest spanjoler

Salgssjef ved Hospés Amerigo, Carlos Pamblanco. Foto: Marianne Mork Olsvik

Salgssjef ved Hospés Amerigo, Carlos Pamblanco, er strålende fornøyd med sitt arbeidssted.

- Alt er spesielt her, sier han og viser stolt frem både suiter, restaurant og bankettsal. En overdådig og vakkert frokostanretning står fremme til hotellets gjester. Vi er ikke i tapasens hjemland for ingenting. Bare fargespekteret på maten kan få tenner til å løpe i vann.

- Rundt regnet består vårt belegg av 60 % spanske gjester. De øvrige kommer gjerne fra Storbritannia, Skandinavia, USA og Frankrike, forteller Pamblanco.

Vi ender vår lille rundtur i hotellets tapasbar Senzone.

- Alt her er helt Andy Warhole, sier han og slår ut med armene. Vi er ikke helt sikker på hva det egentlig betyr når alt kommer til alt. Men at dette er et flott hotell for alle som ønsker å oppleve en spennende og gjennomført designopplevelse er vi ganske sikre på.

 
 

For mange er byen Alicante på den spanske kysten Costa Blanca ensbetydende med langtidsferierende norske pensjonister. At det finnes et svært godt tilbud av norske dagligvarer i enkelte supermarkeder så vi med selvsyn. I ”leilighetsbyene” rundt Alicantes er det svært mange skandinaver som oppholder seg året rundt, takket være et behagelig klima. Turismen har tilsynelatende – og tør vi si heldigvis - ikke overtatt bybildet. Byens 1,5 millioner spanske innbyggere er de du treffer flest av, og det spanske livet med sene kvelder for hele familien, uterestauranter i selv de trangeste gatene og en flott strand midt i byen gir et bilde av en ekte spansk storby.

 


design hotels™ representerer og markedsfører ekstraordinære hoteller over hele verden. I porteføljen finnes privateide, designorienterte hoteller og den typiske gjesten tilhører den nye generasjonen av kosmopolittiske reisende.

Medlemshotellene har til felles at de ønsker en kreativ tilnærming til moderne hotelldrift. Ledet av visjonære hotelleiere, tilbyr hotellene sine gjester en autentisk opplevelse gjennom nåtidens tolkninger av luksus i samsvar med essensen av det lokale miljøet.

I 2005 kan design hotels™ vise til 137 hoteller i 41 land, og på 97 ulike reisemål. Selskapets hovedkvarter ligger i Berlin og har filialer i London, Milano, Barcelona, New York, Bali og Tokyo.

* design hotels™ er et registret varemerke i selskapet design hotels AG

Thumbnail Image: