#POPPIS: Lofoten, her illustrert ved Reine, er Norges mest populære reisemål å hashtagge på Instagram. Foto: visitnorway.no
#POPPIS: Lofoten, her illustrert ved Reine, er Norges mest populære reisemål å hashtagge på Instagram. Foto: visitnorway.no

#NorgesMestPopulæreTuristattraksjoner

En ny studie presenterer de mest instagrammede turistmålene i Norge og resten av verden. Se hele listen her.

Publisert

Lofoten er det mest hashtaggede stedet i Norge, med nesten dobbelt så mange tagger som Dyreparken i Kristiansand, som er den nest mest populære. Verdensberømte Lysefjorden og Preikestolen befinner seg henholdsvis på 3. og 4. plass i kåringen basert på Instagram-brukere.

Går vi ut over Norges grenser finner vi både Disneyland, Eiffeltårnet og Berlinmuren blant de fem mest hashtaggede turistattraksjonene i verden.

Grundig sjekk

Det er reisespesialistene i TravelBird som har publisert studien «De mest instagrammede turistattraksjonene», en rangering av 470 attraksjoner i forskjellige land rundt i verden, basert på antall tags på Instagram.

TravelBird valgte den bildebaserte appen fordi den er mest populær blant brukere fra den såkalte «milleniumsgenerasjonen», og ønsket å få informasjon om hvordan globale reisedestinasjoner fremstilles i sosiale medier.

 – Studien gir en interessant oversikt over hundrevis av destinasjoner som er elsket av Instagram-brukere for sin kulturarv, henrivende skjønnhet og lokale sjarm, sier Symen Jansma, grunnlegger av TravelBird. – I tillegg forteller disse dataene en fascinerende historie om hvordan folk reiser i 2017, som tilbyr verdifull informasjon for reise- og turismeindustrien.”

Resultatene gir deg innsikt i Norges beste reisesteder, der to attraksjoner for hver region er presentert. Ved å inkludere flere regioner sørges det for at lokale juveler også er representert, såvel som populære attraksjoner innen hovedstaden. Den samme prosessen ble repetert i 10 andre land

For å se den fullstendige listen over de mest instagrammede attraksjonene, besøk resultatsiden her.

NORGE: Listen over populære reisemål i Norge.
NORGE: Listen over populære reisemål i Norge.

Dette er populært i Norge

Mer eller mindre som forventet, er altså Lofoten på toppen av listen over de mest fotograferte turistattraksjonene i Norge. Det som kanskje er hakket mer overraskende er at Dyreparken i Kristiansand ligger på en 2. plass, rett foran Lysefjorden på 3. plass. Deretter følger den verdenskjente og ikoniske Preikestolen som pryder enhver reiseguide først på en 4. plass, før pittoreske Nidarosdomen tikker inn på 5. plass.

VERDEN: Disneyland i California er det suverent mest populære stedet å hashtagge på Instagram.
VERDEN: Disneyland i California er det suverent mest populære stedet å hashtagge på Instagram.

Topp 15 av turistattraksjoner i Norge ser du på bildet til høyre, mens verdens mest populære Instagram-reisemål finner du nederst i saken.

Powered by Labrador CMS