OPTIMIST: Torgeir Silseth tror 2017 blir et godt år for norsk reiseliv. Foto: Skjermdump HSMAI Norway.

– 2017 blir Norges år

Nordic Choice-konsernsjef Torgeir Silseth tror 2017 blir en opptur for norsk reiseliv og norske hoteller.

Publisert

At en gigantaktør i norsk reiseliv snakker varmt om utsiktene i sin egen bransje er kanskje omtrent like oppsiktsvekkende som at en eiendomsmegler spår fortsatt boligprisvekst, men under gårsdagens HSMAI-samling i Oslo var Choice-sjefen klar på at han tror norsk reiseliv vil skinne i 2017.

– Det er jo en soloppgangsbransje, med stadig flere som søker opplevelser, reiser lengre og har økonomi til å betale for det. Det betyr at vil får flere fra Asia, type India og Kina. Vi ser at letingen etter det unike er en drivkraft. Se bare på Nordlys-turismen og hva det betyr for blant annet Tromsø nå i vintermånedene. Norge har mye unikt og mye natur som reiselivet vil nyte godt av og få mange flere internasjonale gjester de kommende årene.

Enormt potensial

Og gjestene kommer ikke bare for å nyte og kose seg. Silseth sier det blir stadig viktigere å oppleve destinasjonen man drar til.

– Dette med temareiser og opplevelsesreiser er superviktig. Når en ser på størrelsen på disse store asiatiske markedene, så kan en målstyre mot veldig spesifikke målgrupper. Det kan egentlig være en ganske liten nisje i Kina, men som for oss er et ganske enormt marked for å få de til Norge.

Tror på norsk opptur

Oljenedturen har ført til stygge tall på store deler av norskekysten, men 2016 ble likevel et godt år for Nordic Choice. Mye takket være satsningen i utlandet.

– 2016 ble jo et fantastisk år, men Nordic Choice er jo et skandinavisk selskap og det er bedre utvikling i både svensk og dansk reiseliv, enn i Norge. Det betyr ikke at Norge ikke henger med, og vi tror 2017 blir vårt år. Det er betydelige og gode signaler som tyder på en god sommer for Norge, spår Silseth.

Starten på 2017 er det heller ikke noe å si på.

– Jeg nevnte Tromsø og nordlyset og den to-sifrede økningen der oppe er en fantastisk start og indikerer et godt 2017, sier Silseth til HSMAI Norway.

Powered by Labrador CMS