STORT UTVALG: Det er ikke noe småtteri som åpnes i Hemsedal 1. juli. Aktivitetssenteret har en prislapp på 50 millioner svenske kroner.

Fjellresort investerer 50 millioner i akivitetssenter

Fýri Resort i Hemsedal skal bli en helårsdestinasjon.

Publisert Sist oppdatert

ESS Group, opplevelsesfamilien og selskapet bak Fýri Resort i Hemsedal, blåser nå enda mer liv i fjellresorten med 144 rom. Siden åpning i 2019 har de opplevd enorme besøkstall.

Til sammen investerer gruppen 50 millioner svenske kroner når de 1. juli lanserer Fýri Sports Club – et unikt aktivitetssenter med mål om å gjøre Fýri og Hemsedalsfjellene til et sted å besøke – og forelske seg i – året rundt. Med på laget er OL-vinnerne Aksel Lund Svindal og Julie Brendengen Jensen, heter det i en pressmelding fra ESS Group.

VELKOMMEN INN: Hotellet har stor tro på nysatsingen til resorthotellet. Bildet er hentet fra Sportsclub-restauranten.

Tett samarbeid

Aktivitetssenteret, som ligger få skritt fra bassengkanten, med mål om å bli et eventyrsenter for alle som vil skape uforglemmelige opplevelser på fjellet året rundt. Arbeidet med å utvikle vår-, sommer- og høstsesongene i Hemsedal har skjedd i samarbeid med Aksel Lund Svindal, som har fungert som testperson og rådgiver for aktiviteter, innhold og utforming av produkter og opplevelsen på stedet.

Ansvarlig for Fýri Sports Club er Julie Brendengen Jensen, fristilutøveren som representerte Norge i vinter-OL 2010. Hun tiltrådte rollen som daglig i mars.

– Jeg har vært en del av Fýri Resort siden det åpnet i 2019, og jeg er utrolig imponert over den atmosfæren og kvaliteten ESS Group har klart å bygge. Fjellene er fantastiske, så kombinasjonen Fýri Resort og Sports Club blir et perfekt utgangspunkt for en komplett feriested-året-rundt-opplevelse. Jeg gleder meg til å komme på besøk, sier Lund Svindal i pressemeldingen. .

Bredengen Jensen kjenner både fjellet og stedet som sin egen bukselomme:

– Jeg håper og tror at Sports Club skal bli et bra tilskudd til alle våre eventyrlystne gjester og lokale Hemsedøler. På Sports Club vil du møte et team med gode ambassadører for Fyri og Hemsedal, som ønsker å inspirere til å bruke fjellene og alle aktivitetene Hemsedal har å by på. Samtidig har vi en ambisjon om å virkelig skape en sosial møteplass året rundt, sier Brendengen Jensen.

Service i verdensklasse

Satsingen på helhetsopplevelsen og service i verdensklasse er synlig i alle ledd på Fýri; allerede i juni kan du nyte Après Sun – med en DJ som kompletterer sommerstemningen, mens duften av napolitansk pizza ønsker sultne gjester velkommen etter en heldag på fjellet.

HOPP I DET: Fýri Resort har hatt svært godt belegg siden åpning i 2019. Nå satser resorthotellet knallhardt på å bli en populær helårsdestinasjon.

ESS Group er opplevelsesfamilien og selskapet bak noen av Sveriges mest prisbelønnede hotelldestinasjoner, som Ystad Saltsjöbad og Luxury Boutiquehotellet Pigalle i Göteborg. I motsetning til mange andre hotellaktører velger de å satse på en fjelldestinasjon – og gjøre det året rundt.

– Man kunne tro at vi stod ved et veivalg, men sannheten er at vi alltid har satset. Helt siden starten i 2007, da tallene til vår første destinasjon, Ystad Saltsjöbad, lyste rødt i ni måneder av året og alle sa at vi ikke burde satse, har vi gått vår egen vei. Vi driver ikke hotell, vi skaper destinasjoner. Og nettopp derfor var det aldri noe spørsmål – selvfølgelig går vi helhjertet inn. Og at vi i tillegg får gode råd og ledelse av Aksel og Julie er prikken over i-en. Det skaper troverdighet, energi og et internasjonalt høyt nivå som vi håper flere vil prøve, sommer som vinter, adm. dir. på Fýri Resort, Henric Jacobsson, i pressemeldingen.

Tidligere i vår ble løpet Fýri Trail by Salomon kunngjort, og det går av stabelen i september. Allerede 15. juni kan du delta på en Yoga & Hike-weekend med treningsprofilen Maria Cerboni. Flere guidede fotturer gjennomføres fortløpende for både pensjonister og de som er noe yngre.

Powered by Labrador CMS