Fortune salad skal forhåpentligvis bringe lykke i 2019.
Fortune salad skal forhåpentligvis bringe lykke i 2019.

Ding ding – nå er det nytt år på Ling Ling

Mens vi europeere allerede er en måned inn i 2019, og for lengst har feiret ferdig, er kineserne klare for å starte sitt nye år. På Ling Ling kan du få en smakebit på hvordan det skal feires.

Publisert

5. februar starter feiringen av 2019 – Grisens år. Vi ble med for å smake på festmenyen som skal markere overgangen til det nye året.

– Mmmmmm, vidunderlig deilig «Fortune salad with salmon», utbryter gla-kokken ved min side, idet han for andre gang forsyner seg av menyens første rett, akkompagnert av plommer, chili og annet godt.

Chef Meng og daglig leder Paulo Basto.
Chef Meng og daglig leder Paulo Basto.

Deling

Alt vi skal spise denne kvelden blir servert etter dele-prinsippet, noe som gir felles nytelse av et overdådig måltid med vidunderlige smaker i sosialt samvær på Ling Ling Hakkasan.

«Golden Pearl signature coctail» setter scenen for et tyvetalls sultne hobbykokker og skribenter som kommer inn fra kulden denne vinterkvelden. Vi skal prøvesmake chef Mengs åtte retter fra det ypperste av det kantonesiske kjøkken. Litt i forkant av de 20 prosent av jordens befolkning, kineserne, som gjør seg klare for feiring av Grisens år, som skal bringe dem hell og lykke i 2019.

Herlig meny

Daglig leder, portugisise Paulo Basto, med 20 års erfaring, bl.a. fra «Hakkasan» i London og «Nobu» i California, ønsker velkommen, og sammen med Chef Meng presenterer han de mange smakfulle og eksotiske rettene.

Denne søte avslutningen setter et verdig punktum for måltidet.
Denne søte avslutningen setter et verdig punktum for måltidet.

Salaten var herlig, og det blir bare bedre og bedre. På løpende bånd bærer chef-en og hans hjelpere frem bl.a. Traditional Peking Duck, Dim Sum Platter, Halibut, Roasted Duck med sorte trøfler (himmelsk!), alt med variert og spennende tilbehør. Alle rettene akkompagneres av Champagne (særs velsmakende til alle rettene) og Ling Lings alkoholfrie bobler; Hvit te med Jasmin. Det hele avsluttes med deilige, små, søte «Mandarin chestnut and macaroon».