First Hotel Kokoloko.

Dette hotellet heter Kokoloko

Gotlands nye hotell, First Hotel Kokoloko, åpner dørene for første gang i slutten av denne måneden.

Publisert


Hotellet har nesten 300 senger fordelt på 90 rom og har som ambisjon om å være blant øyas ledende hoteller. I nesten to år har bygningsarbeiderne jobbet på spreng for å åpne det 90 roms store hotellet.

- Vi utfordrer det etablerte hotellmarkedet med First Hotel Kokoloko, og ambisjonene er å bli et av Gotlands beste overnattingssteder. Og med fasiliteter som svømmebasseng, jacuzzi, takbar og enkel matservering er det klart at vi satser på kvalitetsbevisste gjester, sier Åsa Andorff, hotelldirektør ved First Hotel Kokoloko.

Lokasjonen er perfekt med kort gangavstand til både fergeterminalen og Visby sentrum

Attraktiv destinasjon

Gotland har etablert seg som en av Sveriges mest attraktive sommerdestinasjoner, med mer enn to millioner årlige besøkende. Øya er kjent for å tiltrekke seg estetikere som Ingmar Bergman og diverse malere opp gjennom årene og Gotlands natur har også vært hovedinspirasjonen til First Hotel Kokolokos design.

- Hotellet består av fem bygninger, hvorav fire er kledd med galvanisert blikk og den femte er pusset svart. Det er stilrent, enkelt med rette, klare linjer. Dette gjør bygget estetisk behagelig. Vi jobber med materialer som blikk, kalkstein og tre, mens fargevalget domineres av svart og turkisblå. Vi vil at man tydelig skal merke at bygningene, materiale og fargevalg er inspirert av Gotland, sier Andorff videre.

Hotellet har kostet mer enn 140 millioner kroner å bygge, og det er K lokko Skogen Invest som står bak prosjektet.

- Vi har fulgt godt med på utviklingen av hotellet, og First Hotel Kokoloko kommer definitivt til å løfte Gotlands hotellstandard, sier administrerende direktør i First Hotels, Mads Jacobsen.

Eksponering

Utfordringen til Gotland som turistdestinasjon er å selge rom også utenfor de sommermånedene som utgjør høysesongen.

- Selv om besøksnæringen har utviklet seg positivt de siste årene, har den fortsatt et betydelig vekstpotensial. Vår oppgave er blant annet å fortelle potensielle gjester utenfor Sveriges grenser hvilken perle Gotland er samt opprettholde trykket på destinasjonen også utover juni, juli og august, sier Jacobsen.

Også hotelldirektør Andorff gleder seg til å flytte fokuset fra ferdigstillelse av hotellet og over på de fremtidige gjestene.

- Byggeprosessen har gått som planlagt, selv om det alltid blir litt ekstra stressende på slutten. Nå gleder hele teamet her ved First Hotel Kokoloko seg til å ta imot de første gjestene; vise dem den fantastiske utsikten fra både rommene og takterrassen vår samt å vise dem hvorfor turister har valfartet til Gotland i århundrer, sier Andorff.

Faktaboks: First Hotel Kokoloko

Åpner: 29. juni 2019

Antall rom: 90

Antall senger: 298

Fasiliteter: Takterrasse med havutsikt, svømmebasseng, jacuzzi, enkel matservering, minigolf og bar.

Entreprenører: Nybergs Entreprenad AB

Eiere: K-lokko Skogen Invest

Powered by Labrador CMS