NY PÅ LAGET: Per Espen Thorgersen blir driftsdirektør i Festningshotellene.

Kokk og pedagog er ny driftsdirektør

Festningshotellene satser tungt på mat og drikke.

Publisert Sist oppdatert

Per Espen Thorgersen har de tre siste årene arbeidet med utvikling av Romsdalen og Åndalsnes som reiselivsdestinasjon, først og fremst med oppstart og utvikling som daglig leder av Eggen restaurant bygget på toppen av byfjellet Nesaksla, men også med etablering av Romsdalsgondolen. Matvisjonen til Eggen restaurant har vært at det skal være en forlengelse av opplevelsen av Romsdalseggen. Kongstanken har vært å arbeide med lokale og regionale råvarer i moderne varianter, heter det i en pressemelding fra Festningshotellene

Per Espen er utdannet kokk og har arbeidet på flere restauranter i sin karriere, Kjøkkensjef på Solsiden, utvikling av Lofoten Fiskerestaurant sammen med Fursetgruppen, To Rom & Kjøkken i samarbeid med Ole Martin Alfsen, han er også utdannet pedagog og har i 10 år arbeidet i Akershus/Viken fylkeskommune med utdanning og rådgivning innen Restaurant og matfagene.

– Min tid i Romsdalen AS og Norwegian Travel har vært utrolig spennende, lærerik og utfordrende, og det er med tungt hjerte jeg forlater høye fjell og dype fjorder i Møre og Romsdal, flotte kollegaer og vender nesen til hjemlige trakter i Drøbak. Jeg ser fram til å jobbe sammen med Tony Eide og Helene Skjenneberg i Festningshotellene. Jeg har fulgt organisasjonen i flere år og vært svært imponert over hva som utvikles og skapes av destinasjoner på høyt nivå. Jeg ser frem til å bruke min erfaring til å jobbe med den ytterligere satsningen og fokuset som Festningshotellene har på sine mat og drikke konsepter.

– VI kjenner Per Espen godt og er imponert over arbeidet han har bidratt med i å utvikle Romsdalen og Åndalsnes. Per Espen har også en stor matfaglig kompetanse som vi gleder oss over å få inn i Festningshotellene. Høsten 2023 lanserer vi resultatet av prosjektet «Festningsmat», et samarbeidsprosjekt med Stiftelsen Norsk Gastronomi og Kulinarisk Akademi som Per Espen blant annet vil få ansvaret for, sier Helene Skjenneberg.

Powered by Labrador CMS