HOTELL NESTE? Her - i Tårnbygningen hos Norges miljø- og biovitenskapelige universitet i Ås, håper Tony Eide i Festningshotellene å realisere planene om hotell.

Vil åpne hotell på universitetet i Ås

– Jeg har tro på at det er mulig å skape et unikt destinasjonshotell, sier eier og styreleder, Tony Eide. 

Publisert Sist oppdatert

NMBU (Norges miljø- og biovitenskapelige universitet) i Ås har inngått en intensjonsavtale med Festningshotellene AS, som innebærer at Festningshotellene skal gjøre en lønnsomhetsanalyse av å etablere hotell i Tårnbygningen, en av NMBUs historiske bygninger, heter det i en pressemelding fra Festningshotellene. 

Tårnbygningen

I en mulighetsstudie om utbygging av NMBUs campus øst fra 2022, presenterte arkitektfirmaet Oslo Works en idé om å etablere et hotell i Tårnbygningen: «For å forsterke den stolte identiteten det historiske campus har i Ås, foreslår vi å ta i bruk en av de vakre eldre bygningene - Tårnbygningen - som hotell for Ås og campus. Her har man muligheten til å etablere et unikt hotell i campus` ånd som kan tilby mye mer enn et standard kjedehotell.» Festningshotellene AS som representerer Oscarsborg festning, Reenskaug hotell i Drøbak, Kongsvinger festning, Torreby slott i Sverige og partnerhotellet Badehotellet i Holmsbu, vil nå gjøre en lønnsomhetsanalyse av ideen.

Rektor Siri Fjellheim ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) ønsker mer liv på campus.

– Vi har Norges vakreste campus og en ambisjon om å skape et nasjonalt og internasjonalt kraftsenter for utdanning, forskning, innovasjon og formidling innen våre fagområder. Både NMBU og de andre forskningsinstituttene på campus savner overnattingsmuligheter for våre forbindelser i nærområdet, blant annet til etter- og videreutdanningskurs og til internasjonale konferanser. Forslaget om hotell i Tårnbygningen er overraskende, og et av flere spor det er verdt å forfølge, sier rektor Siri Fjellheim.

Noe unikt

Tony Eide er styreleder for Festningshotellene AS, og sier at de ser muligheter for å skape noe som er unikt.

– Jeg har tro på at det er mulig å skape et unikt destinasjonshotell, hvor kurs- og konferanser for private og offentlige aktører på NMBUs vakre campus kan stå i fokus. Dette vil også kunne være et rekreasjonssted hvor kultur, forskning og natur går hånd i hånd. Reiselivet har klare bærekraftmål og er blitt en del av regjeringens eksportsatsning. Det å være representert i sentrum av forskningen på blant annet bærekraftkraftig matproduksjon, ernæring og økologisk landbruk, vil være utrolig spennende. Det at NMBU også har en egen utdanning innenfor naturbasert reiseliv viser at næringen og NMBU har flere felles ambisjoner. Dette er en sjelden mulighet vi ønsker å undersøke nærmere. Vi tror det kan bli et sted Ås kan være stolt av, sier Tony Eide.

– Dette er fortsatt på idéstadiet, men det blir interessant å høre hva Festningshotellene kommer frem til. Om lønnsomhetsvurderingen er positiv, vil vi vurdere om vi skal gå videre. Det er i så fall mange avklaringer som må gjøres, blant annet med departementet, universitetsstyret, fylkeskonservator og Ås kommune. Det er mange utfordringer som må vurderes og løses om hotell i Tårnbygningen skal kunne realiseres, sier direktør Lars Alte Holm.

Powered by Labrador CMS