FEM KJAPPE MED:

STOLT SJEF: Svein Arild Steen Mevold er første gjest i spalten "Fem kjappe".

Svein Arild Steen-Mevold

De neste ukene vil hotellmagasinet.no publisere noen raske intervjuer med folk fra hotell- og restaurantbransjen. Vi starter bokstavelig talt på toppen, med Scandic-sjef Svein Arild Steen-Mevold.

Publisert

 

1. Hva er du mest fornøyd med å ha gjort, eller fått til yrkesmessig i 2019?

– Vi Scandic er vi veldig glade for at vi kan se veldig positive utslag på varemerket Scandic´s anseelse i Norge, samt at vår gjestetilfredshet har økt jevnt og trutt gjennom 2019. 10 fylkesvinnere i frokostkåringen, og Scandic Nidelven på toppen av pallen, er vi også godt fornøyd med. Vi har dessuten har klart å opprettholde lønnsomheten frem til september i Norge (siste publiserte resultat) i et år med mye ny kapasitet inn i markedet. Det gleder vi oss oss over. Tre nye hoteller har det også blitt med Scandic Vestfjord i Svolvær, Scandic Aleksandra i Molde og ikke minst Scandic Royal Stavanger som åpnet 1. oktober. Scandic Norge er med andre ord godt rigget for 2020.

2. Hvilke forventninger har du til 2020 i din bransje?

– Vi er en bransje i vekst og endring. Jeg forventer at endringstakten bare fortsetter å øke, og at digitalisering og økt fokus på den digitale gjestereisen vil fortsette for hele bransjen. Samtidig vil lederskap og utvikling av medarbeidere fremdeles være nøkkelområder for å få fornøyde gjester også fremover. Ser vi på Norge har vi mange markeder med sterk underliggende vekst i 2019, og markedsdrivere som valuta, et godt reiseliv og stadig utvikling av nye spennende produkter vil bidra også i 2020. Jeg håper også at vi kan få til en større politisk bevissthet rundt vår bransje og at vi gjennom denne kan skape gode forutsigbare rammebetingelser fremover.

3. Hvilke arbeidsoppgaver er det du gleder deg mest til med det nye året?

– Jeg begynner i ny jobb fra 1. januar og gleder meg stort til å bidra til Scandic`s videre utvikling som ansvarlig for vår totale hotellportefølje.

4. Gi en positiv hilsen til noen i hotellbransjen som fortjener det.

– Da vil jeg sende en hilsen til alle som i dag tar utdanning i vårt fag og ønske de hjertelig velkommen til en fantastisk spennende bransje. Jeg vil også sende en liten personlig hilsen til Lise Solheim Haukedal og hennes team på Hotel Norge by Scandic i Bergen som på rekordtid har tatt hotellet til en fantastisk posisjon i Bergen, og til slutt Asle Prestegård som fra 1. januar tar over som midlertidig adm. dir. for Scandic Norge AS. Du få jobbe med de beste folkene.

5. Hva bør hotellmagasinet.no skrive mer om i 2020?

– Personlig synes jeg det er spennende med gode hotellreportasjer som viser tankene bak konseptet og hvor man blir kjent med menneskene som utvikler de nye spennende hotellene i vår bransje. Det er bestandig noe å lære av å se på hva andre gjør.

Powered by Labrador CMS