Rest er nominert i kategorien Årets Kjøkken.

De nominerte til Matprisen 2019 er klare

Matprisen løfter fram og hedrer bønder, kokker og de som bryr seg om bærekraftige måltider. Og de nominerte er...

Publisert


Tidligere har blant annet Esben Holmboe Bang, Heidi Bjerkan, Matsentralen Norge, Lysverket og Bergsmyrene gård vunnet priser. I dag er de nominerte i kategoriene Matprisen, Årets kjøkken, Årets storkjøkken, Årets produsent, Debioprisen, Årets formidler, Kokkeprisen og Barne- og ungdomsprisen klare. Blant årets nominerte har vi Godt Brød, Hurtigruten, ArktiskMat og Under. Vinnerne vil bli offentliggjort under prisutdelingen på Vippa i Oslo 11. november.

NB: Saken fortsetter under bildet.

“Vi er beæret over å bli nominert til Matprisen! Vi er kjempestolte over at Arktisk Mat, som startet som et lite skoleprosjekt, drevet frem av elever i samarbeid med lokalt næringsliv, nå er nominert til en av Norges gjeveste priser. Dette gir oss drivkraft og motivasjon til å fortsette med å promotere matlidenskapen og mathåndtverket, samt øke kompetansen til neste generasjon med ‘mat-helter’,” stråler Per Tor Tørrisen, prosjektleder for ArktiskMat, som er nominert i kategorien Årets formidler.

Ille brød er nominert i klassen Årets produsent.

"Vi er ekstremt stolte av å bli nominert til Debioprisen. Lokale, sesongbaserte og Debio-sertifiserte økologiske råvarer er fundamentalt for kjøkkenet vårt. Vi satser på sunn og bærekraftig mat som hverdagsmat - med en deilig, varm skål av ramen nudelsuppe,” sier daglig leder David Quist i Hrimnir Ramen.

Stokkøya-gruppen er blant tre nominerte til hovedprisen, Matprisen.

“For sjette gang arrangerer vi en prisutdeling for de som bidrar til å skape en bedre og mer smakfull verden. Måten vi produserer maten vår på, og det vi spiser, kan være nøkkelen til å møte klimautfordringene i vår tid. Vår matproduksjon må endres for å minske ressursbruken, og for å ta vare på det viktige jordlivet og sikre lokale kretsløp,” sier juryleder for Matprisen 2019 Idun Bjerkvik Leinaas.

Sterk jury

Årets jury består, i tillegg til Idun Bjerkvik Leinaas, av Andreas Viestad (forfatter og matskribent), Ingrid Kleiva Møller (fagrådgiver i Framtiden i våre hender), Elise Matilde Lund (daglig leder, stiftelsen Kore), Else Thorenfeldt (bonde Korsvold Gård), Morten Karlsen (direktør innkjøp og verving, NHO Reiseliv), Liv Solemdal (rådgiver, NORSØK og mat- og miljøveileder i Matvalget), Hanne Frosta (verksmester på Ulvsnesøy) og Thomas Horne (forfatter og foredragsholder).

De nominerte til Matprisen 2019 er:

Matprisen

Heinrich Jung, Hedmark

Jon-Frede Engdahl, Oslo

Stokkøya-gruppen, Trøndelag

Årets kjøkken

REST, Oslo

SÖL, Rogaland

Under, Vest-Agder

Årets produsent

Homlagarden, Hordaland

Ille brød, Oslo

Salsus, Hedmark

Årets formidler

ArktiskMat, Nordland

Bak maten - en podcast om bærekraft

Bondens Marked Norge

Kokkeprisen

Daniel Jamal Elhomsi, Oslo

Mette Beate Evensen, Trøndelag

Tommy Østhagen, Oslo

Årets storkjøkken

Godt Brød, Oslo, Akershus, Trøndelag, Hordaland, Rogaland

Hurtigruten

Lava Oslo, Oslo

Debioprisen

Hrímnir Ramen, Oslo

Tilstede mat og mer, Vest-Agder

Trasti og Trine, Finnmark

Utfordrerprisen

NKL

Sandnes kommune, Rogaland

VGs matbørs

Barne- og ungdomsprisen

Bydel St.Hanshaugen, Oslo

Holt læringstun, Troms

Steinerbarnehageforbundet

 
Powered by Labrador CMS