Røros Hotell har i tillegg til 157 rom en stor velværeavdeling. På grunn av høye strømpriser stenger hotellene nå ned utebassengene.

Stenger utendørsbasseng på grunn av høye strømpriser

Sprengkulde og høye strømpriser skaper hodebry for Røros Hotell. 

Publisert Sist oppdatert

Hotellet med 157 rom har en stor velværeavdeling med svømmebasseng på 27 meter, boblebad, utendørsbasseng, badstue og jacuzzi. De er en del av De Historiske

Røros er kjent for fantastisk natur og flotte vintre, men også sprengkulde. Nylig ble det målt 30 minusgrader i kommunen. 

– Det er med tungt hjerte at vi dessverre ser oss nødt til å redusere vårt tilbud i bad- og velværeavdelingen. Utebassengene er nå stengt for vinteren. I en tid hvor vi alle kjemper mot dyr strøm, dyre matvarer og høye renter må også vi gjøre grep i vår drift for å kunne komme oss gjennom dyrtiden med hodet over vann. Å holde utendørsbassengene ved ønsket badetemperatur vinterstid på Røros er dessverre altfor kostbart slik prisnivået er nå. Vi vet at mange vil bli skuffet over at vi stenger utebassengene, men der må tro oss på at vi ikke hadde gjort dette om det ikke var høyst nødvendig, skriver hotellsjef Lena Lindgren på hotellets Facebook-side. 

Adm. direktør på Røros Hotell, Terje Lysholm, uttalte i et intervju med Hotellmagasinet i våres at hotellet i år vil investere 20 millioner kroner på ENØK-tiltak for å redusere strømutgiftene. 

Bare i desember i fjor hadde hotellet 1,2 millioner kroner i strømutgifter. 

– Selv om fjoråret, med 11 måneders drift, ble tidenes beste, ble mye av overskuddet spist opp av høye strømregninger. Når situasjonen er som den er må vi iverksette tiltak for å få ned strømregningene. Slik kan det jo ikke fortsette, så nå er det godt å komme i gang med dette prosjektet, sa Lysholm.

Powered by Labrador CMS