- Vi har hele tiden sterkt fokus på bærekraftig drift, og svanemerkingen er et bevis på at vi er på rett vei, sier administrerende direktør Kathinka Friis-Møller. Foto: Britt K. Andersen.

Svanemerkede måltider fra Compass Group

I jakten på en stadig mer bærekraftig drift åpner Compass Group ved Eurest nå sin første svanemerkede måltidleveranse. Leveransen gjelder to kantiner og en kaffebar hos Statkraft på Lilleaker i Oslo.

Publisert

- Åpningen av våre første svanemerkede kantiner og kaffebar, hos Statkraft, er en viktig milepæl for oss i Compass Group, sier administrerende direktør Kathinka Friis-Møller.

Compass Group har hatt deler av renholdstjenesten svanemerket side 2012, og er blant leverandørene som har lovet å kutte matsvinn med 20 prosent innen 2020.

- Statkraft er en kunde som stiller store krav til leveransen, spesielt når det kommer til miljøvennlighet. Vi gleder oss over å kunne levere på dette, sier Friis-Møller.

Har utarbeidet nye systemet

Reduksjon av matsvinn er en viktig del av svanemerkingen. Compass Group har brukt de siste to årene på å utarbeide nye systemer mot svinn, der de i detalj kan måle miljøeffekten.

- Vi har hele tiden sterkt fokus på bærekraftig drift, og gjør forbedringer i hvert ledd. Svanemerkingen er et bevis på at vi er på rett vei, sier Friis-Møller.

Svanemerket er et offisielt nordisk miljømerke. Kravene til merket handler blant annet om redusert energibruk og prioritering av matvarer med mindre miljøpåvirkning.

- Vi har hele tiden sterkt fokus på bærekraftig drift, og svanemerkingen er et bevis på at vi er på rett vei, sier administrerende direktør Kathinka Friis-Møller. Foto: Britt K. Andersen

Powered by Labrador CMS