NM: Langøra Kaffebrenneri arrangerer NM i kaffebrenning.

Hvem er best på kaffe?

I morgen starter årets store kaffefest, tre dager til ende på Hjelseng gård i Stjørdal. Ni kaffebrennere kjemper om NM-tittelen og VM-plass i Kina i november.

Publisert

Konkurransen går altså over hele tre dager. Fredagen blir deltakerne kjent med brennemaskinen og får tildelt grønne bønner. Disse skal vurderes med hensyn til kvalitet, prøvebrennes og cuppes (smake).

Lørdagen skal deltakerne i brenne kaffen, én såkalt single origin og én blend. Totalt får hver deltaker en og en halv time til dette.

Søndagen skal all kaffen cuppes av dommerne og Norgesmesteren kåres.

Dette er årets deltakere:

BRENNHET: I helgen skal det kjempes om NM-tittel og VM-billett.

Janove Thorbjørnsen, Svart Fløyel

Idar Ellingsen, Langøra

Ivica Itchy Cvetanovski, Torungen Kaffe

Oliver Hanken, Jacu

Simo Kristhidi, Solberg & Hansen

Kenneth Robertsen, Jacobsen og Svart

Thomas Hernes Bønner i Byen

Lene Klovning, Kaffa

Steve Olsen, Storm Kaffe

PS: Audun Sørbotten vant 2015 World Coffee Roasting Championship, og er den første norske verdensmesteren i kaffebrenning.

Trøndelag kaffefestival

VERTSKAP: Hjelseng Gård er åsted for årets NM i kaffebrenning.

Folkene på Langøra, som er vertskap for NM, har lagt seg i selen og arrangerer samtidig Trøndelag Kaffefestival. Dette er et tilbud til bransjefolk, kaffeinteresserte mennesker og folk som har lyst på litt god kaffestemning på Hjelseng gård. Her blir det cupping, bryggebar, foredrag, workshops, åpen kaffedag, fest og ikke minst uoffisielt VM i Kokekaffe. Kaffekjelen er på vei tilbake og interessen for denne tradisjonsrike bryggemetoden er økende.

Stedet hvor alt foregår er Hjelseng Gård på Stjørdal (bildet), 10 minutter unna Værnes Lufthavn og 30 min nord for Trondheim. Gården har røtter tilbake til 1500-tallet, men i løpet av de siste årene har gårdeier Ola Hjelseng bygd opp et konsept for lokal mat og drikke, og huser i dag flere aktører – Langøra Kaffebrenneri, Stjørdalsbryggeriet, en landhandel og et selskapslokale med et utsøkt kjøkken med lokale råvarer.

Arrangørene

Det er SCA Norway som står bak arrangementet. SCA står for Specialty Coffee Association og representerer nettverk i mer enn 70 land. Tidligere i år gjennomført SCA Norway NM i Kaffekunst under SMAK 2017 på Lillestrøm. Langøra Kaffebrenneri er vertskap og Norsk Kaffebrennerlaug har det praktiske ansvaret for arrangementet.

Les mer om programmet her: www.trondelagkaffefestival.com

Powered by Labrador CMS