Byttet teppet – sparte en halv million

Ved Thon Hotel Høyers gleder de seg over det flotte nye teppet i foajeen. Nytt? Nei, hotellet har arvet teppet fra Hotel Bristol i Oslo.

Publisert Sist oppdatert

Det gamle slitte hotellet som har dekket gulvene i foajeen, spisesalen og loungen i over 20 år er borte. I stedet kan direktør Christer Sørensen glede seg over nytt, mykt og slitesterkt teppe. Da han skulle ut på shopping, gikk turen til Bristol Hotel i Oslo. Der hadde ledelsen bestemt seg for å bytte ut 600 kvadratmeter nesten nytt teppe i hotellets bankettsal.

Dermed kom byttehandelen i stand, og Sørensen kunne notere en pen besparelse på rundt en halv million kroner, ifølge eksperter Varden har snakket med.

Til avisen sier direktøren at prisen for å fjerne teppet på Bristol, frakt til Skien, bortkjøring av det gamle og legging av nytt teppe i skienshotellet kom på 160.000 kroner.

– Det nye teppet skal holde i minst 20 år. Vi har rundt 45.000 gjester innom årlig, så vi trenger et teppe som tåler å bli tråkket på, sier Sørensen.

For Thon Hotels er det ikke uvanlig å tenke gjenbruk.Stadig vekk sendes e-poster mellom hotellene som etterlyser ting og tang som andre kanskje ikke har bruk for lenger.

– Nylig sendte vi en stor kaffemaskin til et annet hotell fordi den ikke passet inn hos oss lenger. I tillegg bytter hotellene møbler og annet, og låner kunst av hverandre, sier Sørensen.

Thon Hotels har 62 hoteller og 9000 rom i Norge. Administrerende direktør Morten Thorvaldsen sier til Varden at 54 av hotellene er Miljøfyrtårn og at målet er at alle hotellene i kjeden skal være miljømerket.

 

 

Powered by Labrador CMS