Ungdomsbedrift slår an

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

Chilisirup? Tomatmarmelade med lime? Eller aprikos- og gulrotsyltetøy? Nye smaker fra den prisvinnende ungdomsbedriften Food for the Mood slår an.

På bildet: Marie Iversen, Camilla Saltvedt, Ole Martin Helgesen, RuFan Cen, Magne-Harald Thorvaldsen, Robert Johansen, Nina Cabrera, Martine Kinn Torsteinsen og Eric André Finne

De 11 eierne av ungdomsbedriften møter nå norsk matbransje på konferansen Food and the future i Måltidets Hus 14. mai. - Dette er gastronomiske stortalenter som vinnere av Gastronomiprisen under NM for ungdomsbedrifter. Vi gleder oss til å smake hva de nybakte norgesmesterne har på menyen, sier daglig leder i Måltidets Hus Ellen Math Henrichsen.

- Her får Norges beste ungdomsbedrift møte toppkokker ved Gastronomisk Institutt, partnerbedrifter i NCE Culinology, Innovasjon Norge og matinkubatoren ved Ipark. Vi er alltid interessert i nye og spennende impulser fra gründere som har en lys fremtid i måltidsbransjen, sier Henrichsen.

Food for the Mood stakk av med Gastronomiprisen under NM for Ungdomsbedrifter.
Juryen sier: "…bredt produktsortiment. Innovative smaker som kombinerer lokale, norske råvarer og tradisjoner med internasjonale impulser. Bedriften presenterer temapakker med produkter som kundene enkelt kan bruke hjemme, samtidig som smakene som presenteres er nye og overraskende. Juryen mener bedriften har et forretningskonsept med store markedsmuligheter."

Ungdomsbedriften Food for the Mood er en ungdomsbedrift med utspring i Karmøy VGS som leverer en rekke unike pakker med egenproduserte matprodukter. Det kan være oljer, gourmetsalt med smakstilsetninger, rognebærsyltetøy, løkkompott, tomatsyltetøy, hvitløksolje, marinerte kirsebær, vintertoddy, gulrot og aprikossyltetøy, sitronolje og grønnsakpickles.

Under NM i ungt entreprenørskap tok det helt av der det ble solgt hele 500 av Food for the Moods pakker. Bedriften drives av 11 matfagelever som går andre året på Karmøy VGS.

- Vi ønsker de talentfulle gastronomene velkommen til måltidsbransjen og vil gjerne bidra til at gründerne fortsetter i bransjen. Konseptet er så spennende og gjennomført at jeg tror måltidsbransjen og har noe å lære av Food for the Mood, sier Henrichsen. Jurymedlemmer: Kristin Orlund, Landbruks og matdepartementet, Renate Kruke Brakestad Matmerk,
Per Berg, Nortura og
Harald Osa Stiftelsen Norsk Matkultur.

Main Image:
Thumbnail Image: