The Thief på toppliste

Det anerkjente reisemagasinet Condé Nast Traveler har for første gang tatt et norsk hotell med på sin liste over verdens beste hoteller.

Publisert Sist oppdatert

Condé Nast Traveler er hotellbransjens Michelin-guide. En bibel for alle som er opptatt av reiseopplevelser i verdensklasse. Hvert år publiserer magasinet sin ”Gold List” med de beste hotellanbefalingene for neste år, og i 2016-utgaven er THE THIEF på listen.

– Vi er ekstremt stolte. Å bli inkludert på denne listen er en fantastisk anerkjennelse for alle på hotellet. Nåløyet er svært trangt. I Sverige, Danmark, Tyskland og Spania er det for eksempel listet kun ett hotell fra hvert land, akkurat som i Norge. Vi håper leserne av magasinet lar seg inspirere til en tur til Oslo og Tjuvholmen, sier Jarle Moen, hotelldirektør på THE THIEF.

– Vanvittig stort

Da hotellet åpnet dørene i 2013 kapret THE THIEF en plass på magasinets ”The Hot List 2013”. Listen over de beste nye hotellene i verden. Tre år senere er hotellet inkludert på ”The Gold List 2016”, og i tillegg rangert på 22. plass på Condé Nast Travelers-lesernes egen liste over de beste hotellene i Nord-Europa.

– At THE THIEF nå rankes som et av verdens beste hoteller av selveste Condé Nast Traveler er vanvittig stort. Ambisjonene var skyhøye fra dag én. Vi skulle skape et hotell med kvalitet ned til hver minst detalj. Selv for de mest ambisiøse hotellnerder er imidlertid en plass på «The Gold List 2016» nærmest for ambisiøst for et norsk hotell, sier Petter A. Stordalen.

– Enorm ære

Totalt 150 hoteller er med på reisemagasinets Gold List 2016 og Petter Stordalen har all grunn til å være stolt over at hotellet hans har kommet med på denne listen, mener kommunikasjonsdirektør i NHO Reiseliv, Merete Habberstad:

– Dette er et prestisjetungt reisemagasin, og det er en enorm ære å komme inn på den listen, sier hun til E24.

Hun påpeker at i dét sjiktet disse hotellene opererer, er det ingenting som er overlatt til tilfeldighetene.

– «The Thief» har fått til en spesiell atmosfære med kunst- og designelementer, i tillegg til at de er dyktige i vertskapsrollen. De har klart å skape et femstjerners hotell med menneskelig varme. Dette bør være en inspirasjon for alle som driver hotell i Norge, slår Habberstad fast overfor E24.

47 land

Hotellene på Gold list 2016 er spredt utover seks kontinenter og 47 land, og ved siden av The Thief finner vi blant annet kjente hoteller som Raffles Hotel (Singapore) og Claridge's (London).