Stiansen til WACS2012

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

 

Norge er det landet utenom Frankrike som markerer seg tydeligst med medaljer i internasjonale mesterskaper for kokker. Derfor er Bent Stiansen fra Statholdergaarden og selv gullvinner i Bocuse d’Or invitert til å være key note speaker under den store verdenskongressen for kokker, WACS2012 i Korea.

 

Stiansen drar sammen med en delegasjon på over 50 nordmenn til Korea og WACS2012 (World Association of Chefs Societies) fra 01.05 til 06.05. Nyhetene om vanskelig rekruttering til mat- og kokkefaget er en konstant utfordring, også internasjonalt.

– Derfor har jeg blitt bedt om å dele våre erfaringer med å løfte frem enerne, som også trekker andre til faget, sier Stiansen i en pressemelding.

 

WACS kommer til Norge og Stavanger i 2014, og det er ekstra spennende for den norske delegasjonen å delta. – Vi skal invitere verdens kokker til Norge, og jobber intenst for å planlegge et godt arrangement i Stavanger om to år, sier prosjektleder Jørn Snorre Andersen.

Han har med seg en helt fersk film som viser norsk landbruks- og sjømatnæring, og ikke minst fjordene som er vårt fremste turistmål.

 

Norge satser både på eksport av norsk sjømat og turisme i forbindelse med WACS2012 kongressen i Korea, og regner med å markere seg i viktige markeder. – Både USA, Tyskland, Japan, Storbritannia og Kina er viktige for oss. Her møter vi sentrale kokker og viktige beslutningstakere for mat og drikke for markeder vi satser i. Derfor regner vi med å få mye igjen for både kongressen i Korea, og ikke minst arbeidet vi nå skal gjøre frem til WACS Stavanger 2014, opplyser Andersen.

Teaser:

Norge er det landet utenom Frankrike som markerer seg tydeligst med medaljer i internasjonale mesterskaper for kokker. Derfor er Bent Stiansen fra Statholdergaarden og selv gullvinner i Bocuse d’Or invitert til å være key note speaker under den store verdenskongressen for kokker, WACS2012 i Korea.

Main Image:
Thumbnail Image: