– Scandic skal ut fra Grand

Christian Ringnes skal bruke 150 millioner kroner på totalrenovering av Grand Hotel. Scandic forsvinner ut.  

Publisert Sist oppdatert

Ringnesdominerte Eiendomsspar har eid Grand Hotel i 20 år, like lenge som hotellet var drevet av Rica. I vår solgte Rica-eier Jan E. Rivelsrud kjeden til Scandic Hotels.

– Scandic skal ut, sier Ringnes til Dagens Næringsliv.

– Det er ikke det at jeg har noe imot Scandic, altså. Men Scandic og Grand Hotel hører bare ikke sammen. Og det var de jo enig, sier Ringnes til avisa.

Han sier signalene fra Rica førte til frykt for at institusjonen Grand ville blitt ødelagt med Scandic som eier, og at han derfor valgte å inngå avtale om drift av Karl Johan-hotellet med Pandox. Hotellselskapet eies av Eiendomsspar Sundt-familien. Samtidig skal Eiendomsspar 150 millioner kroner på oppussing av Grand.

Scandic-direktør Svein Arild Steen-Mevold sier Scandic ikke ønsket å drive Grand Hotel, og at kjeden tok initiativ til å tre ut av avtalen.

– Grand Hotel er et femstjerners ikonhotell. Scandic opererer ikke i det segmentet. Samtidig kan ikke Grand Hotel drives som noe annet enn det det er, og da mente vi det var bedre at andre tok hånd om det, sier han til DN.

Pandox overtar Grand 1. mars, og administrerende direktør Anders Nissen sier i en pressemelding at det er en stor ære å overta hotellet.

– Avtalen er en viktig milepæl i vår strategi om å inngå leieavtaler med selskaper utenfor Pandox-gruppen. Vi ser fram til å inngå liknende avtaler i tiden framover.

Pandox driver til sammen 17 hoteller Norge, Belgia, Tyskland, Finland, Canada og Bahamas. Gruppen omsetter for rundt to milliarder svenske kroner.

 

Grand Hotel har etter åpningen i 1874 gjennomgått en rekke ombygninger og moderniseringer. Hotellet har 292 rom, inkludert 54 suiter.

Powered by Labrador CMS