Pandox etablerer forvaltningsselskap

Pandox forsterker virksomheten med ytteligere ett forretningsområde gjennom å etablere et eget forvaltningsselskap, Pandox Asset Management.

Publisert Sist oppdatert

Pandox-konsernet fortsetter å ekspandere. Selskapet forsterker nå sin virksomhet med ytteligere ett forretningsområde gjennom å etablere et eget forvaltningsselskap, Pandox Asset Management. Det nye selskapets oppgave blir å effektivt forvalte hotelleiendommer for eksterne eiendomsbestittere. Tidligere i 2014 ble det også etablert et eget operatørselskap, Pandox Operations, som har som oppgave å drive hoteller som eies av Pandox, samt skaffe leieavtaler med eksterne eiere av hotelleiendommer der kommersielle forutsetninger finnes. Det kom frem i en pressemelding fra i dag.

Stort blir større

Utviklingen av Pandox’ forretningsmodell er et resultat av endringene i hotellsektoren, der det globale hotellmarkedet de seneste 15 årene har vært gjennom en omfattende omstrukturering. Majoriteten av de internasjonale hotellselskapene har endret sine forretningsmodeller og blitt rendyrkede merkevareselskaper. Tradisjonelle hotellselskaper som uttalt jobber med driftsmessige spørsmål, blir mindre og mindre vanlig. En annen trend som tiltar er en rask konsolidering i operatørleddet - stor blir større.

– Hotellmarkedetet har blitt mer krevenede for eiendomsbesittere. Antallet opratører har blitt færre, samtidig som hotelldriften har blitt mer komplisert. Dette har medvirket til at eiernes avhengighet av et fåtall operatører har økt. Eiere av hotelleiendommer bør møte denne situasjonen med en proaktiv strategi. Gjennom Pandox Asset Management kan andre eiendomsbesittere ta del av Pandox lange erfaring som aktiv eier av hotelleiendommer, sier konsernsjef Anders Nissen i Pandox.